Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Liempdenaren plaatsen trouw hun kribke

Algemeen Liempde (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Dit jaar even geen ‘grootste kerststallenroute van Nederland’ in Liempde. Althans, geen officiële. Want hoewel de organiserende Vereniging Kribkes Liempde dit jaar geen routes heeft uitgezet en de fysieke feestelijkheden vanwege corona zijn geannuleerd, hebben voldoende inwoners alsnog hun kerststal aan de straat gezet (zie ook pagina hiernaast).

Nog steeds staat de organisatie achter haar keuze om dit jaar de Liempdse Kribkesroute te annuleren. ,,Tijdens de laatste edities was het op meerdere momenten erg druk in het dorp. Toen een prachtig beeld, maar met corona in het achterhoofd, nu eerder verontrustend”, schreef de organisatie eerder al aan (oud-)deelnemers.

GEZELLIGE UITSTRALING

Tijdens de vorige editie waren er liefst 250 kerststallen in de Liempdse voortuinen opgebouwd. Verschillende routes werden uitgezet, bezoekers gebruikten het treintje veelvuldig en er was nog allerlei extra gezelligheid te bewonderen in het dorp.

Maar ondanks dat veel van dit alles nu niet doorgaat, hoopte de organisatie toch dat veel Liempdenaren alsnog hun kribke in de tuin of voor het raam wilden zetten. Immers, van een gezellige uitstraling krijgt niemand corona.

KERSTSFEER

Aan de oproep gaven veel huishoudens dan ook alsnog gehoor. Hoeveel kerststallen er precies staan opgesteld, is niet bekend. Maar wie eens rondkijkt in Liempde ziet al snel dat de inwoners ook dit jaar voor een prachtige uitstraling van hun dorp hebben gezorgd. In combinatie met Liemt in ‘t Licht is de kerstsfeer zo alsnog gearriveerd.

OPROEP

Intussen kijkt de organisatie alweer uit naar de editie van volgend jaar. Wie daaraan mee wil helpen, wordt opgeroepen zich te melden via e-mail: info@kribkesrouteliempde.nl.

Afbeelding
Verkeerslichten nabij voormalige Heilig Hartkerk werken weer Algemeen 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Crisisopvang Velder kostte Rijk 12,7 miljoen euro Politiek 5 uur geleden
Afbeelding
Boeremèrt deelt drie mille uit aan lokale initiatieven Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Bundel met poëzie en proza door Victor Vroomkoning Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
'Bijen regelen het allemaal zelf' video 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
Nieuwe hoofdsponsor voor Langspiercross Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers strijden om Boxtelse titel in De Rots Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Dorien Schouten bespeelt Smitsorgel basiliek Cultuur 12 uur geleden