Liempdenaren plaatsen trouw hun kribke

Algemeen Liempde (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Dit jaar even geen ‘grootste kerststallenroute van Nederland’ in Liempde. Althans, geen officiële. Want hoewel de organiserende Vereniging Kribkes Liempde dit jaar geen routes heeft uitgezet en de fysieke feestelijkheden vanwege corona zijn geannuleerd, hebben voldoende inwoners alsnog hun kerststal aan de straat gezet (zie ook pagina hiernaast).

Nog steeds staat de organisatie achter haar keuze om dit jaar de Liempdse Kribkesroute te annuleren. ,,Tijdens de laatste edities was het op meerdere momenten erg druk in het dorp. Toen een prachtig beeld, maar met corona in het achterhoofd, nu eerder verontrustend”, schreef de organisatie eerder al aan (oud-)deelnemers.

GEZELLIGE UITSTRALING

Tijdens de vorige editie waren er liefst 250 kerststallen in de Liempdse voortuinen opgebouwd. Verschillende routes werden uitgezet, bezoekers gebruikten het treintje veelvuldig en er was nog allerlei extra gezelligheid te bewonderen in het dorp.

Maar ondanks dat veel van dit alles nu niet doorgaat, hoopte de organisatie toch dat veel Liempdenaren alsnog hun kribke in de tuin of voor het raam wilden zetten. Immers, van een gezellige uitstraling krijgt niemand corona.

KERSTSFEER

Aan de oproep gaven veel huishoudens dan ook alsnog gehoor. Hoeveel kerststallen er precies staan opgesteld, is niet bekend. Maar wie eens rondkijkt in Liempde ziet al snel dat de inwoners ook dit jaar voor een prachtige uitstraling van hun dorp hebben gezorgd. In combinatie met Liemt in ‘t Licht is de kerstsfeer zo alsnog gearriveerd.

OPROEP

Intussen kijkt de organisatie alweer uit naar de editie van volgend jaar. Wie daaraan mee wil helpen, wordt opgeroepen zich te melden via e-mail: info@kribkesrouteliempde.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Circulair bedrijf SNEW uit Boxtel krijgt Gouden Cirkel-award Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
OM eist 18 jaar cel tegen drie verdachten overval Boxtelse B&B-eigenaar Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Maher Mustafa opent winkel in Bernhardstaete Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Heerlijk flodderen met water en zand Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Repair café bij Het Goed Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Kloostertuin heeft voorbeeldfunctie Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Een nummer 1 hit, grote podia en thuiskomen op de Bazaar Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Jonge taekwondoka’s Defence Center Boxtel slagen voor examen Algemeen 15 uur geleden