Afbeelding
Foto: YouTube

Dorini’s toch muzikaal actief voor carnaval

Algemeen Esch (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Normaal gesproken is d’n elfde van d’n elfde voor Dorien Habraken de start voor een hele reeks optredens met haar carnavalsact De Dorini’s. Maar dit leutseizoen zit ze, zoals iedereen, aan huis gekluisterd. Toch heeft de Boxtelse feestzangeres niet stilgezeten op muzikaal gebied.

In het grootste geheim werkte ze samen met haar partner Ellis van Erp aan een nieuwe tekst op haar carnavalshit Solonaise uit 2018. Dat nummer schreef ze toen omdat haar muzikale evenknie Marlou van Griensven besloot om te stoppen met De Dorini’s. Habraken ging vanaf dat moment alleen verder.

SOLONAISE

De heruitgave van het nummer heet nu Solonaise Quarantaine en gaat, hoe kan het ook anders, over het feit dat carnaval thuis gevierd gaat worden. Habraken: ,,Ik was bezig met een nieuw nummer, maar het couplet van Solonaise past natuurlijk helemaal in deze tijd.”

In de bijbehorende videoclip viert ze dan ook een feestje in haar eigen huiskamer en neemt ze alle rollen op zich. ,,Normaal heb ik mijn vriendinnen die de gekke stukjes invullen, maar nu moest ik zelf aan de slag. Dat voelde wel een beetje gek”, geeft Habraken aan. Ze werkte ook mee aan de videoclip die zo’n beetje alle Brabantse carnavalsartiesten van naam samen bracht. Het nummer Doorgaon! ging op 11 november in première. Hoewel haar rol in het nummer slecht beperkt is gebleven tot wat springen en meezingen, vindt de Boxtelse het een hele eer dat ze gevraagd is om mee te doen. ,,Ze vinden me blijkbaar bekend genoeg in het wereldje, dus dat doet me goed. Ik zou eerlijk gezegd ook wel een beetje teleurgesteld zijn als ik de clip zou zien en ik er niet in zou zetten”, grinnikt Habraken.

De opbrengst van het nummer gaat naar een goed doel: stichting Muziekids.

VIDEOBOODSCHAP

Voorlopig blijft het hier even bij voor Habraken. ,,Er stonden al een aantal boekingen, maar dat is allemaal on hold gezet. Wellicht gaat er nog wat online gebeuren, maar dat is afwachten. Voor nu spreek ik soms videoboodschappen in voor carnavalsclubs of spotifylijstjes. Hopelijk kan er straks toch nog iets gedaan worden qua optredens...”

OP DE FOTO: Opname uit de video van het carnavalsnummer Doorgaon! van Niet Altijd Rozengeur. Dorien Habraken zingt hierin mee dat het leutfeest in haar hart blijft. (Foto: YouTube).

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 25 minuten geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 2 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 18 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 18 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 20 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 21 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 21 uur geleden