default
default Foto: Albert Stolwijk

Bedrijveninvesteringszone van de baan

Algemeen Ondernemen & Werken (c) Economie (e) Nieuws (c)

Er komt geen bedrijveninvesteringszone (BIZ) op het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk. Er is niet genoeg interesse voor het samenwerkingsverband waarin werkgevers gezamenlijk investeren in hun omgeving, meldt de initiatiefgroep Ladonk in een persbericht.

De BIZ is al langer een heet hangijzer voor de Ladonk-ondernemers en Boxtel. Nadat de gemeente het de samenwerking met werkgeversorganisatie SPIN opzegde, werden verschillende taken op het bedrijventerrein niet meer collectief opgepakt. De BIZ moest daarvoor een alternatief bieden; wethouder Eric van den Broek (economische zaken) en verschillende ondernemers waren er lange tijd enthousiast ove .

GESPREKKEN

Zo’n investeringszone is nu dus van de baan. Opvallend: eind juli zei eigenaar Patrick Bunskoek van bedrijf Infolio nog dat een BIZ er sowieso zou komen, hoewel al langer gedubd werd over hoe zo’n samenwerkingsverband exact moest worden vormgegeven. Bunskoek vormt samen met Frank van Schaaijk (DM Wheelsystems), Jan Marcelis (Vion), Tammo Bieze (Freenergics) en Bas Doorn (Rabobank) de initiatiefgroep die het samenwerkingsverband van de grond wilde tillen.

,,Na gesprekken met diverse stakeholders concluderen de kartrekkers dat er onvoldoende draagvlak bestaat voor een BIZ”, meldt woordvoerder Marcelis via een persbericht. Wél melden de ondernemers dat er enthousiasme is om ‘nieuwe stappen te zetten voor Ladonk 2.0’. De handen worden dus wél ineen geslagen, maar niet in de vorm van een BIZ.

ACTUELE VRAAGSTUKKEN

Om de samenwerking vorm te geven, worden klankbordgroepen samengesteld. Hierin gaan ondernemers, samen met zogeheten stakeholders en de gemeente Boxtel zich buigen over actuele vraagstukken rond de thema’s kennisplatform, bereikbaarheid, arbeidsmarkt, duurzaamheid, branchering, profilering, toekomstbestendigheid en veiligheid. Dat laatste onderwerp wordt als eerste opgepakt: vanaf januari 2021 gaan leden van een klankbordgoep zich onder meer buigen over onderwerpen als verkeersveiligheid en criminaliteit.

Naast ondernemers worden ook beleidsmedewerkers van de gemeente Boxtel onderdeel van de overleggen. Ook worden andere belanghebbenden en geïnteresseerden uitgenodigd om mee te denken. Mensen die hier interesse in hebben, kunnen zich aanmelden via: info@klankbord-ladonk.nl.

Ook SPIN staat positief tegenover het nieuwe plan van de initiatiefgroep, meldt de club in de verklaring: ,,Businessclub SPIN Boxtel staat positief tegen elk initiatief dat eraan bijdraagt de positie van Ladonk te verbeteren. We hopen oprecht dat de Initiatiefgroep Ladonk daar succes weet te boeken en samen met de gemeente de kansen beter gaat benutten.”

OP DE FOTO: Er komt geen bedrijveninvesteringszone op bedrijventerrein Ladonk. Daar was niet genoeg interesse voor, heeft een initiatiegroep van ondernemers geconcludeerd uit gesprekken met de betrokkenen. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 2 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 8 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 9 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 10 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 11 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 13 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 14 uur geleden