Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Hoewel er misschien wel dit soort mooie kerststallen in het dorp staan, is er geen officiële Kribkesroute.
Hoewel er misschien wel dit soort mooie kerststallen in het dorp staan, is er geen officiële Kribkesroute. Foto: Peter de Koning

Kribkesroute 2020 gaat niet door

Algemeen

De Kribkesroute gaat dit jaar niet door. De tochten door Liempde waarbij veel kerststallen te bewonderen zijn, zijn normaal in de buitenlucht, maar de organisatie vindt het toch niet verantwoord. Zij wil drukte in het dorp voorkomen.

,,Voor een positieve noot hadden we als organisatie van de Kribkesroute graag weer een paar mooie routes door ons sfeervolle Liempde uitgestippeld. Maar helaas: we hebben moeten besluiten dat we de Kribkesroute van 2020 niet kunnen en willen organiseren”, meldt de organisatie in een brief aan alle deelnemers.

,,Het klinkt misschien vreemd omdat het lopen van de verschillende routes in de buitenlucht plaatsvindt. Maar met de Kribkesroute faciliteren en stimuleren we veel reisbewegingen en het samenkomen van veel mensen. Tijdens de laatste edities was het op meerdere momenten erg druk in het dorp. Toen een prachtig beeld, maar nu met corona in het achterhoofd, eerder verontrustend”, vervolgt de boodschap. Daarom is na overleg met de gemeente besloten de kerststallentocht af te blazen. De organisatie kan niet voldoende veiligheid bieden en wil niet verantwoordelijk zijn voor een toename van besmettingen.

,,Dus: geen oproep om mee te doen, geen folders, geen nieuwe routes, geen treintje, geen Kribkesrout in 2020.” De organisatie meldt wel dat iedereen nog steeds een kerststal voor het raam of in de tuin mag plaatsen: er wandelen en fietsen namelijk nog steeds mensen door het dorp. Er wordt echter niets centraal geregeld.

De organisatie kijkt nu uit naar de Kribkesroute 2021. Hiervoor kan zij nog hulp gebruiken, met name op het gebied van de website, sociale media en communicatie. Wie interesse heeft om mee te helpen, kan een e-mail sturen naar info@kribkesrouteliempde.nl.

Logo
Afbeelding
Nieuwe hoofdsponsor voor Langspiercross Sport 22 minuten geleden
Afbeelding
Sjoelers strijden om Boxtelse titel in De Rots Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Dorien Schouten bespeelt Smitsorgel basiliek Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Eric Ronnes waarnemend burgemeester in Gestel Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Nieuwe Stationsstraat na zes jaar eindelijk in zicht Bouwen en wonen 18 uur geleden
Afbeelding
Leden van elf verenigingen de hort op om clubkas te spekken Verenigingen 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Oud-topspeler Jacco Arends traint jeugd BC '80 Blusco Sport 20 uur geleden