Hoewel er misschien wel dit soort mooie kerststallen in het dorp staan, is er geen officiële Kribkesroute.
Hoewel er misschien wel dit soort mooie kerststallen in het dorp staan, is er geen officiële Kribkesroute. Foto: Peter de Koning

Kribkesroute 2020 gaat niet door

Algemeen

De Kribkesroute gaat dit jaar niet door. De tochten door Liempde waarbij veel kerststallen te bewonderen zijn, zijn normaal in de buitenlucht, maar de organisatie vindt het toch niet verantwoord. Zij wil drukte in het dorp voorkomen.

,,Voor een positieve noot hadden we als organisatie van de Kribkesroute graag weer een paar mooie routes door ons sfeervolle Liempde uitgestippeld. Maar helaas: we hebben moeten besluiten dat we de Kribkesroute van 2020 niet kunnen en willen organiseren”, meldt de organisatie in een brief aan alle deelnemers.

,,Het klinkt misschien vreemd omdat het lopen van de verschillende routes in de buitenlucht plaatsvindt. Maar met de Kribkesroute faciliteren en stimuleren we veel reisbewegingen en het samenkomen van veel mensen. Tijdens de laatste edities was het op meerdere momenten erg druk in het dorp. Toen een prachtig beeld, maar nu met corona in het achterhoofd, eerder verontrustend”, vervolgt de boodschap. Daarom is na overleg met de gemeente besloten de kerststallentocht af te blazen. De organisatie kan niet voldoende veiligheid bieden en wil niet verantwoordelijk zijn voor een toename van besmettingen.

,,Dus: geen oproep om mee te doen, geen folders, geen nieuwe routes, geen treintje, geen Kribkesrout in 2020.” De organisatie meldt wel dat iedereen nog steeds een kerststal voor het raam of in de tuin mag plaatsen: er wandelen en fietsen namelijk nog steeds mensen door het dorp. Er wordt echter niets centraal geregeld.

De organisatie kijkt nu uit naar de Kribkesroute 2021. Hiervoor kan zij nog hulp gebruiken, met name op het gebied van de website, sociale media en communicatie. Wie interesse heeft om mee te helpen, kan een e-mail sturen naar info@kribkesrouteliempde.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Tommie van Alphen wordt algemeen directeur FC Den Bosch Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gouden paar in Boxtel Human Interest 15 uur geleden
Afbeelding
What’s Up, Morris en Jagiz Efe? Algemeen 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
Senioren pleiten voor gratis parkeren in dorpshart Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Raad voor het eerst bijeen na overlijden Van den Broek: ‘Strijder Eric is niet meer’ Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wethouder heeft geen belang bij De Ruiting, maar draagt dossier wel over Algemeen 6 dec, 17:49
Afbeelding
Boer Boris komt tot leven in Podium Boxtel Algemeen 6 dec, 16:30
Afbeelding
Elf autobezitters blijken getroffen door vernielzucht op Hoogheem Algemeen 6 dec, 16:02