Hoewel er misschien wel dit soort mooie kerststallen in het dorp staan, is er geen officiële Kribkesroute.
Hoewel er misschien wel dit soort mooie kerststallen in het dorp staan, is er geen officiële Kribkesroute. Foto: Peter de Koning

Kribkesroute 2020 gaat niet door

Algemeen

De Kribkesroute gaat dit jaar niet door. De tochten door Liempde waarbij veel kerststallen te bewonderen zijn, zijn normaal in de buitenlucht, maar de organisatie vindt het toch niet verantwoord. Zij wil drukte in het dorp voorkomen.

,,Voor een positieve noot hadden we als organisatie van de Kribkesroute graag weer een paar mooie routes door ons sfeervolle Liempde uitgestippeld. Maar helaas: we hebben moeten besluiten dat we de Kribkesroute van 2020 niet kunnen en willen organiseren”, meldt de organisatie in een brief aan alle deelnemers.

,,Het klinkt misschien vreemd omdat het lopen van de verschillende routes in de buitenlucht plaatsvindt. Maar met de Kribkesroute faciliteren en stimuleren we veel reisbewegingen en het samenkomen van veel mensen. Tijdens de laatste edities was het op meerdere momenten erg druk in het dorp. Toen een prachtig beeld, maar nu met corona in het achterhoofd, eerder verontrustend”, vervolgt de boodschap. Daarom is na overleg met de gemeente besloten de kerststallentocht af te blazen. De organisatie kan niet voldoende veiligheid bieden en wil niet verantwoordelijk zijn voor een toename van besmettingen.

,,Dus: geen oproep om mee te doen, geen folders, geen nieuwe routes, geen treintje, geen Kribkesrout in 2020.” De organisatie meldt wel dat iedereen nog steeds een kerststal voor het raam of in de tuin mag plaatsen: er wandelen en fietsen namelijk nog steeds mensen door het dorp. Er wordt echter niets centraal geregeld.

De organisatie kijkt nu uit naar de Kribkesroute 2021. Hiervoor kan zij nog hulp gebruiken, met name op het gebied van de website, sociale media en communicatie. Wie interesse heeft om mee te helpen, kan een e-mail sturen naar info@kribkesrouteliempde.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 3 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 8 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 9 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 10 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 11 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 13 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 14 uur geleden