De foto van deze knuffel is gemaakt voor een kerstverhaal uit 2019 over Mariëlle van Beers, die als mantelzorger voor haar dochter Sylvi zorgt.
De foto van deze knuffel is gemaakt voor een kerstverhaal uit 2019 over Mariëlle van Beers, die als mantelzorger voor haar dochter Sylvi zorgt. Foto: Albert Stolwijk, 2019

Duizend mantelzorgers krijgen alsnog verdiende beloning

Algemeen Wonen & Leven

Op initiatief van stichting Brabants Centrum en ContourdeTwern krijgen duizend Boxtelse mantelzorgers een goodiebag met presentjes van lokale ondernemers. En wel hierom: de jaarlijkse financiële bijdrage aan deze onmisbare groep is binnen de gemeente Boxtel de laatste jaren gedaald van 200 naar 15 euro.

Jaarlijks kunnen mantelzorgers in Nederland aanspraak maken op een financiële attentie. Maar doordat de bijdrage aanzienlijk is geslonken, klopte welzijnsorganisatie ContourdeTwern bij stichting Brabants Centrum aan om een oplossing te bedenken. 

Directeur Henk van der Zee reageerde positief op het verzoek van Veerle Slosse, de coördinator van het Steunpunt Mantelzorg van ContourdeTwern. Samen kwamen ze tot het idee een goodiebag samen te stellen met daarin een scheurkalender en producten van diverse BC-adverteerders. In totaal doen er 25 lokale ondernemers mee aan de actie.

De afgelopen weken zijn er tientallen ondernemers in de gemeente bijgekomen. Elk van hen werd begin september gevraagd duizend zelfgemaakte kortingsbonnen beschikbaar te stellen. De winkelier of horecabaas kan zelf beslissen hoe groot de korting is en gedurende welke termijn deze wordt verstrekt. ,,Op die manier kan een ondernemer laten zien hoezeer hij of zij de mantelzorgers waardeert”, vertelt Slosse. ,,De goodiebags worden rond de nationale Dag van de Mantelzorg (10 november) door vrijwilligers persoonlijk afgegeven bij de mantelzorgers.”

AANDACHT

Brabants Centrum op haar beurt zal via haar media aandacht besteden aan de actie. ,,Deelnemende ondernemers worden in zowel Brabants Centrum als huis-aan-huiskrant De Meierij Boxtel met naam en logo vermeld. Bovendien komen zij op een speciale manier onder de aandacht bij duizend mantelzorgers en hun gezinnen”, aldus Van der Zee.

De goodiebags worden verdeeld onder de mantelzorgers die bekend zijn bij de gemeente Boxtel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 8 minuten geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 2 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 17 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 18 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 19 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 21 uur geleden