In het vroegere Boxtelse Liduinaziekenhuis wordt een speciale verpleegafdeling ingericht voor dementerende ouderen die besmet zijn met het coronavirus. (Foto: Henk van Weert).
In het vroegere Boxtelse Liduinaziekenhuis wordt een speciale verpleegafdeling ingericht voor dementerende ouderen die besmet zijn met het coronavirus. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

Liduina krijgt corona-afdeling

Algemeen

Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) richt in het Boxtelse centrumverpleeghuis Liduina een speciale corona-afdeling in. Daar worden dementerende ouderen uit heel Noordoost-Brabant verpleegd die besmet zijn met het griepvirus. Eind volgende week moet de afdeling operationeel zijn. 

De speciale verpleegafdeling is een initiatief van elf samenwerkenden organisaties op het gebied van ouderenzorg  in Noordoost-Brabant en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. ,,We zoeken naar de meest efficiënte inzet van medewerkers en beschermende materialen en proberen zo alles in werking te stellen om ouderen te beschermen tegen besmetting. Maar een besmette cliënt isoleren van andere kwetsbare ouderen is nog niet zo eenvoudig. Zeker als het gaat om ouderen met psychogeriatrische problemen, zoals dementie", stelt ZGEM in een persbericht dat vrijdagmiddag verscheen. 

Op de corona-afdeling worden mensen verpleegd door een vaste groep verpleegkundigen en verzorgenden. Deze groep verzorgt geen andere cliënten. Een specialist ouderengeneeskunde en de GGD bepalen voor wie deze corona-afdeling de best passende isolatiemaatregel is.  In eerste instantie zal er plek zijn voor acht cliënten. Later verwachten de organisaties de afdeling op te kunnen schalen naar vijftien cliënten als dat nodig is. De cliënten worden verzorgd door medewerkers van de volgende samenwerkende zorgorganisaties: Brabantzorg, Vivent, VanNeynsel, Laverhof, Sint-Jozefoord, Vughterstede, Schakelring, De Annenborch, Pantein en ’t Heem. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 56 minuten geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 1 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 3 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 4 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 21 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 21 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 22 uur geleden