Afbeelding

Coronavirus bij MEP-speler 'bijtijds ontdekt'

Algemeen

'Gelukkig is het coronavirus bijtijds ontdekt', vertelt voorzitter Peter Langenhuijsen van hockeyclub MEP. Vrijdag kreeg hij van de GGD te horen dat een van 'zijn' leden het coronavirus heeft opgelopen. Het lid is 

Zondag had de speler van MEP nog gehockeyd met zijn team. ,,Al die spelers, ook van de tegenstander, zijn geïnformeerd door de GGD. Zij vallen in de laagste risicogroep die kans heeft op besmetting'', aldus Langenhuijsen. 

Op zondag leek het MEP-lid nog geen symptomen te hebben, maar in de dagen erna kwamen die wel en werd uiteindelijk contact met de GGD opgenomen. Gisteren kwamen de resultaten positief terug. 

De persoon maakt het wel, aldus Langenhuijsen. ,,Het gaat om een jonger iemand, dus ik ben hoopvol dat het allemaal goed komt. Het gaat echter natuurlijk ook om te voorkomen dat anderen besmet raken. Maar gelukkig is het bijtijds ontdekt.  Wat dat betreft gaat de GGD er adequaat mee om.''

Volgens Langenhuijsen had het MEP-lid het virus meegebracht uit een risicogebied. 

Voor de hockeyclub heeft het verder geen gevolgen. Alle trainingen en wedstrijden kunnen gewoon doorgaan.

UPDATE: Het MEP-lid is geen inwoner van Boxtel, bevestigde voorzitter Langenhuijsen vrijdagmiddag 6 maart. Om privacyredenen kan hij niet zeggen wat de woonplaats van de speler is. Via deze link van het Rijksintituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)  worden meldingen per gemeente in kaart gebracht. 

De gemeente Boxtel benadrukte vandaag, naar aanleiding van de lokale berichtgeving, dat burgemeester Ronald van Meygaarden van de GGD nog geen bericht had gekregen over een besmette inwoner. De burgemeester wordt persoonlijk door de GGD geïnformeerd als het bevestigd is dat een inwoner het coronavirus heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Rob Scholten, Mathijs Hendriks, Sjef Vermeer en Nathalie van den Boogaard (vlnr) tonen enkele items die per opbod worden verkocht. Tommie van Alphen maakt de veilingcommissie van ODC compleet.
Van voetbalschoenen Luuk de Jong tot gesigneerd wielershirt Jonas Vingegaard Verenigingen 1 uur geleden
De deelnemers aan het eendaagse lentetoernooi van LTV Munsel.
Tennissers LTV Munsel vinden mixen wel zo gezellig Sport 17 uur geleden
Tijdens Koningsdag waren er veel sportieve spelletjes voor de jeugd in sportpark De Laat in Gemonde.
Sportpark De Laat was stralend middelpunt tijdens Koningsdag in Gemonde Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Waterschap met ruime buffer de zomer in Natuur & milieu 18 uur geleden
Logo
Honderd wandelaars banjerden vorig jaar door Liempde voor de avonddriedaagse van buurtvereniging Den Berg. Basisschool De Oversteek was goed vertegenwoordigd.
Den Berg stopt na 40 jaar met wandeldriedaagse Cultuur 19 uur geleden
De twee hoofdteams van MEP speelden zondag. De mannen eindigden hun duel met een gelijkspel, de vrouwen verloren.
Laatste loodjes wegen zwaar voor mannen MEP Sport 21 uur geleden
De ASML-campus in Veldhoven.
Balans: 'Uitbreiding ASML biedt kansen voor Boxtel' Economie 21 uur geleden
Logo
De mannen van de hobbyclub in het noodlokaal achter de Sint-Willibrordusschool. Links werkt Fons van der Heijden aan de maquette van het nieuwe onderkomen.
Hobbyclub Esch wil naar trapveldje verhuizen Verenigingen 22 uur geleden