Afbeelding
Foto: Sander van Gils

Branden in Boxtel: schade aan woningen in Nieuwland en Stationsstraat

Algemeen

De Boxtelse brandweer heeft een druk weekend achter de rug. Zaterdagavond rukte het korps uit voor een uitslaande woningbrand aan de Nieuwland in Boxtel Oost. En in de vroege zondagochtend kreeg zij een melding van een brand in de Stationsstraat. Beide branden zijn geblust, maar de schade is aanzienlijk.

In de woning aan de Nieuwland merkte de bewoonster rond 18.45 uur dat er brand was in de woonkamer, waarop ze de hulpdiensten belde. Zelf wist ze te ontsnappen uit haar eigen huis, maar ze ademde wel wat rook in. De toegesnelde ambulance bleek uiteindelijk echter overbodig.

De brandweer daarentegen moest flink haar best doen om de naastgelegen huizen te beschermen tegen de vlammenzee. De bewoners van deze woningen werden geëvacueerd, terwijl de brandweerlieden via een opening in het dak het vuur onder water zetten. Daarbij trokken grote zwarte rookpluimen over de woonwijk. De Boxtelse brandweer kreeg bij het blussen hulp van de korpsen uit Schijndel en 's-Hertogenbosch. Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan is ons niet bekend.

Burgemeester Mark Buijs kwam langs om te kijken hoe het met het slachtoffer ging. De brandweer is nog vrijwel de hele avond bezig geweest met nablussen.

EETHUIS

Rond 05.45 uur mochten de spuitgasten zich weer in hun uniform hijsen, want in het pand van eethuis Bakkal aan de Stationsstraat in Boxtel woedde een brand. Deze had de brandweer echter snel onder controle, mede dankzij de ondersteuning vanuit de regio met onder andere een ladder- en een watertankwagen. Ook hier is nog niet bekend hoe het vuur heeft kunnen ontstaan, wel is van buitenaf te zien dat er schade aan het dak is. Het eethuis zelf was al geruime tijd gesloten toen de brand uitbrak en er waren dus geen klanten in de zaak. 

(Foto: Sander van Gils).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 43 minuten geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd 2 uur geleden
Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport 4 uur geleden
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen 5 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 7 uur geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 15 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 20 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 21 uur geleden