Met het herstel van de contouren van een boerenschuur, herleeft de geschiedenis van de landbouwenclave Balsvoort. In het hart van de Kampina herinneren meerdere objecten aan een bijzondere stukje Boxtelse landbouwgeschiedenis. (Foto: Marc Cleutjens, 2015).
Met het herstel van de contouren van een boerenschuur, herleeft de geschiedenis van de landbouwenclave Balsvoort. In het hart van de Kampina herinneren meerdere objecten aan een bijzondere stukje Boxtelse landbouwgeschiedenis. (Foto: Marc Cleutjens, 2015). Foto: Marc Cleutjens

Herfstwandeling Kampina

Algemeen

De herstwandeling die Natuurwerkgroep Liempde zondag 7 oktober houdt in natuurgebied Kampina voert naar het Winkelsven en het voormalige gehucht Balsvoort. Anneke en Maarten van der Waaij, leden van de werkgroep, zijn de gidsen tijdens de tocht.

Het Winkelsven is een tiental jaren geleden opgeschoond en het dijkje met wandelpad is toen verlegd. Daardoor is het ven weer in zijn volle glorie te zien. Balsvoort bestond in het begin van de twintigste eeuw uit een drietal boerderijen waarvan de laatste in 1984 gesloopt is. In 2015 heeft Natuurmonumenten een stukje van de historie teruggebracht door er de contouren van één van de gebouwen weer zichtbaar te maken. Verder zijn akkers, poelen, houtwallen en een boomgaard opgeknapt in het mozaïeklandschap. 

De tocht is ongeveer zes kilometer; goede wandelschoenen worden aanbevolen. Deelnemers verzamelen om 09.00 uur bij café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat in Liempde en gaan carpoolend naar de Rosepdreef in Oisterwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Marieke Dijkshoorn is de eerste vrouwelijke voorzitter van de Gildenbondsharmonie.
Marieke Dijkshoorn nieuwe voorzitter Gildenbondsharmonie Cultuur 5 minuten geleden
Logo
Rob Scholten, Mathijs Hendriks, Sjef Vermeer en Nathalie van den Boogaard (vlnr) tonen enkele items die per opbod worden verkocht. Tommie van Alphen maakt de veilingcommissie van ODC compleet.
Van voetbalschoenen Luuk de Jong tot gesigneerd wielershirt Jonas Vingegaard Verenigingen 2 uur geleden
De deelnemers aan het eendaagse lentetoernooi van LTV Munsel.
Tennissers LTV Munsel vinden mixen wel zo gezellig Sport 17 uur geleden
Tijdens Koningsdag waren er veel sportieve spelletjes voor de jeugd in sportpark De Laat in Gemonde.
Sportpark De Laat was stralend middelpunt tijdens Koningsdag in Gemonde Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Waterschap met ruime buffer de zomer in Natuur & milieu 19 uur geleden
Logo
Honderd wandelaars banjerden vorig jaar door Liempde voor de avonddriedaagse van buurtvereniging Den Berg. Basisschool De Oversteek was goed vertegenwoordigd.
Den Berg stopt na 40 jaar met wandeldriedaagse Cultuur 20 uur geleden
De twee hoofdteams van MEP speelden zondag. De mannen eindigden hun duel met een gelijkspel, de vrouwen verloren.
Laatste loodjes wegen zwaar voor mannen MEP Sport 22 uur geleden
De ASML-campus in Veldhoven.
Balans: 'Uitbreiding ASML biedt kansen voor Boxtel' Economie 22 uur geleden