SAMSUNG
SAMSUNG

Politie pakt drugsdealers op

Algemeen

Een 19-jarige Boxtelaar is dinsdag op het Breukelsplein in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. Zijn vermoedelijke leverancier, een drie jaar oudere plaatsgenoot, is door de politie opgepakt in zijn woning.

Tijdens een zogeheten afvangactie werd de verdachte dealer geobserveerd. Dat gebeurde nadat de wijkagent vanuit het centrum en Breukelen signalen van overlast kreeg die in de richting van drugshandel wezen. De politie hield vijf jongeren uit Boxtel aan nadat ze op straat drugs hadden gekocht bij de verdachte. Dit vijftal mocht na verhoor naar huis.

Later op de avond, rond acht uur, werd de 19-jarige verdachte opgepakt. Hij had enkele tientallen grammen soft- en harddrugs op zak. Tijdens het onderzoek kwam de politie ook de leverancier van de dealer op het spoor. Tijdens de doorzoeking van diens woning werd niet alleen een hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen, maar werden ook twee ploertendoders in beslag genomen. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Signalen en meldingen van bewoners zijn belangrijk, benadrukt de politie. ,,We zijn echt blij dat mensen de overlast bij ons hebben gemeld, ons op de hoogte hebben gehouden en signalementen hebben gedeeld. Het helpt ons en onze ketenpartners om problematieken inzichtelijk te maken en daar adequaat op in te spelen. Ga hier vooral mee door", aldus de Boxtelse wijkagent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 11 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 11 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 12 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 13 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 14 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 19 uur geleden