De eerste editei van de Obstacle Run in april dit jaar bleek een groot succes. Zo'n vierhonderd mensen deden toen mee aan het evenement van sportschool 040FIT!
De eerste editei van de Obstacle Run in april dit jaar bleek een groot succes. Zo'n vierhonderd mensen deden toen mee aan het evenement van sportschool 040FIT! Foto: Hans Verberk

Obstacle Run 040FIT! gaat van start

Algemeen

Tijgeren en klauteren onder, door en over hindernissen in en rondom recreatieplas De Langspier aan de Molenwijkseweg: deelnemers kunnen zondagochtend 1 oktober hun borst natmaken. Sportschool 040FIT! houdt dan namelijk de tweede Obstacle Run van dit jaar. 

Na een succesvolle eerste editie op Tweede Paasdag, toen zo'n vierhonderd deelnemers door het parcours ploegden, rekent de sportschool deze editie weer op honderden deelnemers. Zij kunnen kiezen uit een parcours van 3,5, 7 of 10,5 kilometer. Het eerste deel van de deelnemers begint om 09.15 uur, het tweede deel om 13.15 uur. 

Bovendien is in deze opzet gekozen om enkele nieuwe onderdelen toe te voegen zodat ook kinderen en personeelsleden van bedrijven kunnen deelnemen: de Brabants Centrum Family Run (10.45 uur), 040FIT! Family Run (11.15 uur) en de Bedrijven Run (12.00 uur). ,,Dit evenement is voor iedereen geschikt; ook mensen die doorgaans niet zo sportief aangelegd zijn", zei Ralph Zomer van 040FIT! in Brabants Centrum van donderdag 7 september. ,,Het gaat namelijk om de gezelligheid én de samenwerking met elkaar. Sommige uitdagingen in het parcours kun je namelijk niet voltooien zonder de hulp van een ander."

Tijdens de Obstacle Run klinkt live muziek vanaf het paviljoen van De Langspier. Daar kunnen mensen ook genieten van een hapje en drankje. (Archieffoto: Hans Verberk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Rob Scholten, Mathijs Hendriks, Sjef Vermeer en Nathalie van den Boogaard (vlnr) tonen enkele items die per opbod worden verkocht. Tommie van Alphen maakt de veilingcommissie van ODC compleet.
Van voetbalschoenen Luuk de Jong tot gesigneerd wielershirt Jonas Vingegaard Verenigingen 1 uur geleden
De deelnemers aan het eendaagse lentetoernooi van LTV Munsel.
Tennissers LTV Munsel vinden mixen wel zo gezellig Sport 17 uur geleden
Tijdens Koningsdag waren er veel sportieve spelletjes voor de jeugd in sportpark De Laat in Gemonde.
Sportpark De Laat was stralend middelpunt tijdens Koningsdag in Gemonde Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Waterschap met ruime buffer de zomer in Natuur & milieu 18 uur geleden
Logo
Honderd wandelaars banjerden vorig jaar door Liempde voor de avonddriedaagse van buurtvereniging Den Berg. Basisschool De Oversteek was goed vertegenwoordigd.
Den Berg stopt na 40 jaar met wandeldriedaagse Cultuur 19 uur geleden
De twee hoofdteams van MEP speelden zondag. De mannen eindigden hun duel met een gelijkspel, de vrouwen verloren.
Laatste loodjes wegen zwaar voor mannen MEP Sport 21 uur geleden
De ASML-campus in Veldhoven.
Balans: 'Uitbreiding ASML biedt kansen voor Boxtel' Economie 22 uur geleden
Logo
De mannen van de hobbyclub in het noodlokaal achter de Sint-Willibrordusschool. Links werkt Fons van der Heijden aan de maquette van het nieuwe onderkomen.
Hobbyclub Esch wil naar trapveldje verhuizen Verenigingen 22 uur geleden