Afbeelding

Update: drugshandel via post in Boxtel

Algemeen

De politie heeft dinsdagavond twee mannen en een vrouw aangehouden. Zij zouden drugs hebben verhandeld vanuit een bedrijfspand aan de Duit in Boxtel. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen ervan dat ze systematisch harddrugs hebben verkocht via de post. De pakketjes werden verstuurd naar gebruikers in het buitenland.

Een arrestatieteam viel in de nacht van dinsdag op woensdag het pand binnen. Daar lag een grote voorraad aan pillen en poeders. Ook in de woning van één van de verdachten stuitte de politie op dozen met poeders en andere substanties die verboden middelen bevatten. Daarnaast werden twee auto's in beslag genomen. De verdachten mogen op dit moment alleen contact hebben met hun advocaat.

Het onderzoek in het pand aan de Duit duurde gisteren tot laat in de middag. ,,Het is geen lab waar drugs worden geproduceerd, maar we hadden wél het vermoeden dat er een redelijke hoeveelheid aan harddrugs aanwezig was", vertelde een woordvoerder van het Landelijk Parket. In het pand werd onder meer fentanyl gevonden. Zowel in de Verenigde Staten als Canada is de drug uitermate populair, maar zorgt deze ook voor veel doden.

De inval werd gedaan in het kader van een lopend onderzoek waar onder meer een speciaal interventieteam van de politie bij betrokken is. Dat richt zich op internationale handel via pakketpost. Daarvoor wordt samengewerkt met PostNL.

Naast politie en brandweer waren ook een team van de Landelijke Forensische Opsporing (LFO) en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) aanwezig. Uit voorzorg stonden ambulancemedewerkers stand-by. Een gespecialiseerd bedrijf voerde de grondstoffen af in grote vaten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 15 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 15 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 16 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 17 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 18 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 23 uur geleden