Een mooi voorbeeld van de eclectische bouwstijl is Stationsstraat 30 waar huisarts Fons van Groeningen jarenlang woonde. In de geveltop prijkt in vergulde cijfers het jaartal waarin het monumentale pand werd gebouwd: 1900. (Foto: Henk van Weert).
Een mooi voorbeeld van de eclectische bouwstijl is Stationsstraat 30 waar huisarts Fons van Groeningen jarenlang woonde. In de geveltop prijkt in vergulde cijfers het jaartal waarin het monumentale pand werd gebouwd: 1900. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

Wandelen langs Boxtelse historie

Algemeen

Altijd al willen weten hoe de geschiedenis van Boxtel in elkaar steekt? Beleef Boxtel en VVV organiseren in juli en augustus zeven avondwandelingen. Tijdens verschillende tochten kunnen wandelaars enkele van de belangrijkste cultuurhistorische punten van Boxtel zelf beleven onder begeleiding van VVV-gidsen die de nodige uitleg geven.

In de middeleeuwen maar vooral in de negentiende en de eerste helft van de twintigste eeuw zijn er veel kloosters gesticht. Tijdens de vijf kilometer lange VVV-wandeling door groen Boxtel wordt woensdag 2 augustus een aantal plekken bezocht waar ze stonden.

Een dag later, donderdag 3 augustus laten de VVV-gidsen belangstellenden kennis maken met de eclectische architectuur uit de periode rond 1900; een tijd van stadsuitbreiding, renovatie en sanering. 

De cultuurhistorische wandelingen vinden tot en met eind augustus plaats. Het programma is als volgt: Sint-Petrusbasiliek, woensdag 16 augustus; Architectuur rond 1900, donderdag 3 en woensdag 30 augustus; kasteel Stapelen, donderdag 10 augustus; Binnendommeltjestocht: donderdag 31 augustus; Kloosterroute, woensdag 2 en donderdag 17 augustus; Breukelentocht: woensdag 9 en donderdag 24 augustus. De Breukelentocht start om 19.00 uur bij de voormalige Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat. Alle overige routes starten om 19.00 uur vanaf de binnenplaats van de VVV aan de Markt 36 te Boxtel. Deelname kost twee euro per persoon; belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden via telefoonnummer (0411) 68 54 43 of 06-22 56 20 01 of e-mail: info@vvvboxtel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 12 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 12 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 13 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 14 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 15 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 20 uur geleden