Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LandaGucha: één grote kroeg vol gekkigheid

Algemeen

De tweede editie van het - volgens de organisatie vrolijke en gemoedelijke festival LandaGucha - was een mooi feestje. Met klinkende namen als Kraantje Pappie, Jody Bernal (dit keer als deejay) en rapper Hef - vooral bekend geworden door YouTube - pakte de organisatie groots uit. Maar ook voor artiesten als de deejays Bustin & Jieber en de Amsterdamse rapper Cho was gisteren een podium. Cho: ,,Ik ben hier voor het eerst en de energie is hier goed. Daar houd ik van." 

Dat de energie goed was, was merkbaar aan de relaxte en gezellige sfeer die er hing op landgoed Velder in Liempde. Waar muzikaal gezien vooral de liefhebbers van dikke dancemuziek en hip hop aan hun trekken kwamen, was er ook ruimte voor guilty pleasures als rapper Lange Frans en DJ Bonxo, een silent disco én 'creatief tuig' dat zich bezig hield met 'gekkigheid' rond haar en make-up. Voor de inwendige mens waren er eettentjes met onder andere pizza, friet en snoep.

Boxtelaar Tibbe van Dieren (29) omschreef het festival treffend: ,,Het is hier één grote kroeg." Max (19) uit Gilze was dit jaar voor het eerst op LandaGucha te vinden en zei volgend jaar zeker weer van de partij te zijn. ,,Ik vind het gezellig, de sfeer is goed. Hef was voor mij het hoogtepunt. Hij maakte er een feestje van en iedereen deed mee."

Ook de regen die 's avonds met bakken uit de lucht viel, kon de pret van de feestende massa niet drukken. Sommigen zochten een van de tenten op, maar velen bleven op het onoverdekte hoofdterrein staan. Met poncho of zonder: ,,Want...wat is er mooier dan een dansje maken in de regen?", lachte een vrouwelijke bezoeker. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 13 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 13 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 14 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 15 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 16 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 21 uur geleden