De sloop van enkele opstallen op het terrein van toekomstig bouwplan Hobbendonk is vorige week van start gegaan. Op het terrein van de vroegere stoomwasserij en meubelzaak komen 24 huizen. (Foto: Peter de Koning).
De sloop van enkele opstallen op het terrein van toekomstig bouwplan Hobbendonk is vorige week van start gegaan. Op het terrein van de vroegere stoomwasserij en meubelzaak komen 24 huizen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Opstallen wijken voor plan Hobbendonk

Algemeen

De start van de bouw van 24 woningen in plan Hobbendonk aan de Eindhovenseweg is een stap dichterbij. In opdracht van projectontwikkelaar IMvest is vrijdag een begin gemaakt met de sloop van enkele opstallen op het terrein van de vroegere meubelfabriek Joris aan de Eindhovenseweg.

Volgens IMvest gaat het om de ontmanteling van de oude en niet meer benodigde gebouwen op het terrein. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting enkele weken in beslag nemen. Het gebouw dat blijft staan vormt een onderdeel van het nieuwe plan en zal worden ingevuld met ruime, moderne woonresidenties. De buitenzijde zal volledig in oude luister worden hersteld waardoor Boxtel een fraaie entree aan de zuidzijde krijgt.

In het hoofdgebouw van de vroegere wasserij, dat een monumentale status heeft, is plaats voor twee luxe appartementen waarin tal van authentieke details zichtbaar aanwezig blijven. Ook worden aan de Eindhovenseweg twee woningen gebouwd, een 19e eeuwse woning naast de vroegere wasserij blijft behouden en wordt gerestaureerd.

In de zomer van 2015 werden de eerste ideeën voor Hobbendonk gelanceerd. Alleen het monumentale hoofdgebouw van de vroegere stoomwasserij blijft behouden, de andere gebouwen die onderdak boden aan onder meer de firma Joris Meubelen worden op termijn gesloopt. Het plan omvat onder meer achttien vrijstaande woningen, tweekappers en rijtjeshuizen die op een groen terrein met binnenpleintje worden gebouwd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 39 minuten geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 1 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 3 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 4 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 21 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 21 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 21 uur geleden