Afbeelding

Certificaat voor Proef! Culinair

Algemeen

Proef! Culinair is uitgeroepen tot een gecertificeerde foodspecialiteitenwinkel. De eigenaren Marco Vermeijs en Yvon Goossens runnen hun zaak aan de Molenstraat in Boxtel en werden deze week verrast. ,,Wij hebben bewezen dat wij aan meer dan honderd kwaliteitseisen voldoen die gesteld worden door de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland", stelt het duo trots.

Deze stichting is een initiatief van het Vakcentrum Kaas & Delicatessen, de brancheorganisatie voor zelfstandige detaillisten in de sectoren 'food' en 'fast moving consumer goods'. Met het opstellen van een transparante checklist stelt de stichting ondernemers in staat om de kwaliteit van de bedrijfsvoering te verbeteren.

Op het moment dat de ondernemer aan de gestelde eisen voldoet, kan hij zich aanmelden om in aanmerking te komen voor het certificaat. De door de ondernemer ingevulde lijst wordt door een onafhankelijke controleur in de winkel gecheckt. Pas na goedkeuring door de controleur wordt overgegaan tot certificering.

,,Met de breedte en de diepte van het assortiment, deskundig en betrokken personeel, productkwaliteit en goede kennis onderscheiden wij ons als foodspeciaalzaak van andere aanbieders", stellen Vermeijs en Goossens. ,,Dit betekent wel dat wij ons moeten blijven scholen en verbeteren om de consument op de juiste manier te blijven helpen bij de aankoop."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 13 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 13 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 14 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 15 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 16 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 21 uur geleden