Afbeelding

Boxtel A1 pakt de dubbel

Algemeen

De bekerfinale Boxtel-Nieuwkuijk bij de A-jeugd werd aan het slot een ware thriller, afgelopen zaterdag op het terrein van Sint-Michielsgestel. Een verdiende  2-0 voorsprong van Nieuwkuijk werden door doelpunten van Rick van Hamond en goalie Tim van den Hoogen teniet gedaan. De daarop volgende strafschoppenserie werd door Boxtel ruimschoots gewonnen, met wederom de Boxtelse doelman in de hoofdrol.

Boxtel A1 kende een goed seizoen, en wist in de competitie eerder tweemaal te winnen van Nieuwkuijk in die competitie en behaalde het kampioenschap. Nieuwkuijk werd derde achter Boxtel en DSC uit Kerkdriel. In de finale van de KNVB-beker afgelopen zaterdag behaalde Boxtel echter geen enkel moment het niveau van het afgelopen competitie, en was Nieuwkuijk grotendeels de bovenliggende partij.

De Boxtelse toeschouwers leken zich er bij neer te leggen dat de beker naar Nieuwkuijk ging en zochten de uitgang al op. Maar de spelers van Boxtel dachten daar anders over en zorgde echter voor een stunt door alsnog te scoren in de 88e en 94e minuut waardoor de eindstand 2-2 werd.

In de strafschoppenserie stopte de Boxtelse doelman ook nog eens  twee strafschoppen, en werd zo de held van Boxtel. De daaropvolgende ontlading van spelers, staf en supporters in en langs het speelveld, leidde tot emotionele taferelen die sport zo mooi maken. Ook betekende deze finale de laatste jeugdwedstrijd van deze groep die volgend seizoen in zijn geheel word toegevoegd aan de selectie van het naar de vierde gedegradeerde RKSV Boxtel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 13 minuten geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 4 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 20 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 22 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 23 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur gisteren