Afbeelding

OMO-prijs voor vmbo-scholieren

Algemeen

Zes leerlingen van het Boxtelse Baanderherencollege hebben vrijdag 8 april de derde prijs gewonnen voor hun praktijkwerkstuk. Enrico Evelijn Veere, Thomas Christ, Tjeu Broeders, Ryan van de Liefvoort, Julian Schot en Ramon Liebrecht ontwierpen een serveerplateau voor Brownies & Downies. Het zestal won de prijs in een wedstrijd die werd uitgeschreven door Ons Middelbaar Onderwijs.

De zes scholieren van het Baanderherencollege wonnen de derde prijs en namen een cheque ter waarde van 200 euro in ontvangst. Het productieproces heeft een prachtig product opgeleverd en er is sprake geweest van samenwerking over de grenzen van de eigen school heen. Het werkstuk is bovendien netjes en nauwkeurig afgewerkt', aldus OMO.

De prijzen werden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Tilburg, in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden. Edward de Gier, algemeen directeur van de Bossche Vakschool en lid van de jury: ,,Uit de inzendingen blijkt hoe gedreven de leerlingen aan het werk zijn geweest, maar ook dat zij goed scoren op gebied van motivatie en samenwerking."

Voor de OMO-praktijkwerkstukprijs werden vijf inzendingen genomineerd. Beoordelingscriteria waren onder andere de mate van samenwerking, zelfstandigheid, reflecteren en motivatie, maar ook de toepasbaarheid en originaliteit. Het winnende werkstuk werd gehonoreerd met een geldbedrag van 1.000 euro, die werd gewonnen door leerlingen van 't Ravelijn in Bergen op Zoom. De twee tweede prijzen à 500 euro gingen naar scholieren van het Varendonck College (Someren) en het Fioretti College (Veghel). Ook werden twee derde prijzen toegekend. Naast de leerlingen van het BHC wonnen ook leerlingen van scholengemeenschap Were Di (Valkenswaard) 200 euro.

Ons Middelbaar Onderwijs werd een eeuw geleden opgericht en is een vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs in voornamelijk Noord-Brabant. In Boxtel is ook het Jacob-Roelandslyceum hierbij aan gesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 13 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 13 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 13 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 15 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 16 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 21 uur geleden