Afbeelding

Leerlingen JRL mogen verkleed naar school

Algemeen

De leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum mogen donderdag 4 februari verkleed naar school. Dat heeft de schoolleiding vrijdagmiddag na overleg met de leerlingenraad besloten. Eerder was er sprake van dat de scholieren niet in carnavalskleding naar school mochten komen.

Afdelingsleider Hans Boldewijn van het Jacob-Roelandslyceum omschrijft het besluit als het resultaat van 'een goed staaltje democratie'. ,,Maandag hebben we in het managementteam besloten om de scholieren niet verkleed naar school te laten komen. Daarop hebben we veel reacties gehad en daaruit bleek nogal wat teleurstelling. Reden om het besluit vandaag (vrijdag - red.) te heroverwegen."

De leerlingen van het JRL gaan doorgaans op de laatste vrijdag voor de carnavalsvakantie verkleed naar school. Vrijdag 5 februari is echter aangewezen als een vrije dag waardoor veel leerlingen onder meer via een Facebookgroep aangaven dat ze op donderdag in carnavalskleding naar school wilden komen.

Boldewijn: ,,Met de leerlingenraad is afgesproken dat er goede afspraken gemaakt worden om op donderdag een gewone lesdag te kunnen hebben. Verkleed komen mag, maar de lessen mogen er niet door verstoord worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken." De afdelingsleider is lovend over de aanpak van de schooljeugd. ,,We hebben een heel goed gesprek gehad en op democratische gronden hebben we ons standpunt herzien. We hebben een prima discussie gevoerd en ik denk dat we als school trots mogen zijn op de manier waarop leerlingen dit hebben aangepakt."

  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 21 minuten geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 1 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 3 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 19 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 20 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 21 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 22 uur geleden