Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Bouwplan voor vijftig huizen in Lennisheuvel

Algemeen

Projectontwikkelaar Janssen De Jong en aannemingsbedrijf Hazenberg werken gezamenlijk aan een plan voor de bouw van minimaal vijftig duurzame woningen aan de zuidkant van Lennisheuvel. Het college van B. en W. heeft deze week besloten een zogeheten 'streefbeeld' voor te leggen aan de gemeenteraad.

Voor het bouwplan aan de oever van de Heerenbeekloop moet nog een bestemmingsplan worden vastgesteld door de gemeenteraad. Maar om te polsen of de plannenmakers op de goede weg zijn, wordt de fracties gevraagd of zij zich kunnen vinden in het opgestelde streefbeeld dat als basis gaat dienen voor het bestemmingsplan.

VARIATIE

Het streefbeeld is volgens het college van B. en W. in overeenstemming met de in 2014 geformuleerde beleidsuitgangspunten. Het gaat er daarbij onder meer om dat de te bouwen woningen variëren in type én prijs en dat er aandacht is voor duurzaamheid in de vorm van mogelijkheden voor zonne-energie en opvang van regenwater. Ook moet de bouw gefaseerd uitgevoerd worden om zo in te kunnen spelen op veranderende behoeften op de woningmarkt. Bovendien moet het bouwplan respect tonen voor cultuurhistorie.

16 HUIZEN IN 2016

Volgens het woningbouwprogramma van de gemeente Boxtel zijn tot 2030 circa vijftig woningen nodig in Lennisheuvel; gemiddeld vier per jaar. Volgend jaar zouden er zestien huizen opgeleverd mogen worden en in 2020 nogmaals zo'n aantal. Dat is meer dan het gemiddelde, maar het college kan zich daarin vinden omdat in de voorgaande jaren geen woningen zijn gebouwd in Lennisheuvel.

Juridisch gezien bepaalt de gemeenteraad aan het einde van het ontwikkelproces of een bestemmingplan al dan niet wordt vastgesteld. ,,In de loop van het ontwikkeltraject worden steeds grote en kleine beslissingen genomen die tijd en geld kosten. De raad kan fatsoenshalve eigenlijk niet achteraf beslissen over de inhoud van het bestemmingsplan. Een meewerkende gemeente moet daarom ook tussentijds aangeven of de juiste koers wordt gevaren", motiveert het college haar voorstel aan de gemeenteraad om tussentijds een mening te vormen.

Het streefbeeld voor nieuwbouw in Lennisheuvel komt dinsdag 15 december aan bod tijdens de gemeenteraadsvergadering.

FOTO: De weilanden ten noorden van de Heerenbeekloop (links op de foto) zijn door de gemeente Boxtel aangewezen als nieuwbouwlocatie voor het kerkdorp Lennisheuvel. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 6 minuten geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 12 minuten geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 1 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 3 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 4 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 5 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 20 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 21 uur geleden