Gymnasiast  Geert Schulpen uit Boxtel vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale chemie olympiade in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. (Foto: Stefan Latijnhouwers).
Gymnasiast Geert Schulpen uit Boxtel vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale chemie olympiade in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Geert gaat voor goud in Bakoe

Algemeen

De Boxtelse gymnasiast Geert Schulpen (17) neemt van 20 tot en met 29 juli deel aan de 47e internationale chemie olympiade. Dat doet hij samen met ruim driehonderd leerlingen uit 77 landen. 

Plaats van handeling is Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Schulpen kwalificeerde zich begin juni voor het evenement dankzij zijn derde plaats tijdens de nationale scheikunde olympiade bij kunstmeststoffenfabrikant Yara in Sluiskil (Zeeuws-Vlaanderen). 

De scheikunde olympiade is een jaarlijkse wedstrijd voor alle havo- en vwo-scholieren uit Nederland met scheikunde in hun profiel. Doel is het vak op middelbare scholen op de kaart te zetten en talent te ondersteunen.

Vijfdejaars Geert van gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel is een ervaringsdeskundige als het gaat om deelname aan internationale olympiades. In 2013 won hij een bronzen medaille gewonnen tijdens de International Junior Science Olympiad (IJSO) in India; een individuele kenniswedstrijd, die werd gecombineerd met een teampracticum voor jongeren van 14 en 15 jaar op het gebied van natuurkunde, scheikunde en biologie. ,,In Bakoe ga ik voor de gouden medaille", aldus Schulpen, vijfdejaars van gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel. ,,Ik ga het in ieder geval proberen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 11 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 11 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 11 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 13 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 14 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 17 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 18 uur geleden