Afbeelding

Markt Boxtel wordt autoluw

Algemeen

Onder toeziend oog van een volle publieke tribune heeft de gemeenteraad van Boxtel dinsdag 31 maart twee belangrijke beleidskeuzes gemaakt. De detailhandels- en horecavisie werd unaniem vastgesteld en ook is besloten om het overgrote deel van de parkeerplaatsen op de Markt te schrappen. In de toekomst is er nog slechts plaats voor vijftien in plaats van ruim vijftig motorvoertuigen. 

De detailhandelsvisie is bedoeld om het centrum aantrekkelijker te maken en omvat onder meer het compact maken van het nu nog langgerekte kernwinkelgebied. Winkels moeten zich in de toekomst vooral concentreren aan oostkant van de Zwaanse Brug (Rechterstraat, Markt). De Stationsstraat wordt een aanlooproute voor andere bestemmingen dan winkels. Via een breed gedragen amendement kozen de fracties voor iets meer ontwikkelingsruimte voor winkelcentrum Oosterhof. Wethouder Eric van den Broek vreest dat dit ten koste gaat van detailhandel in het centrum, maar legde zich daar toch bij neer. 

Dat de Markt ook in het winterseizoen grotendeels autovrij wordt, is ondernemers een doorn in het oog. Oppositiepartijen Balans en CDA namen het voor ondernemers op, maar kregen uiteindelijk geen voet aan de grond. Volgens B. en W. kan de Markt alleen aantrekkelijker worden gemaakt als het plein hele jaar door autoluw is. Extra parkeerplekken in de tuin van het gemeentehuis en aan het Zusterspad én de invoering van een blauwe zone moeten voldoende compensatie bieden, betoogde de wethouder. Met uitzondering van het CDA stemden uiteindelijk alle fracties voor. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 27 minuten geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 1 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 2 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 4 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 21 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 21 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 21 uur geleden