Afbeelding
Merijn Koelink. (Foto: Peter de Koning).

Nieuwe projecten bij Dommelland

Algemeen

De uitzending van Dommelland Live op dinsdag 24 februari van 20.30 tot 21.30 uur op Omroep Dommelland (Ziggo digitaal 47 en analoog 22+) staat in het teken van nieuwe projecten. Onder meer de Heilig Bloedprocessie, BizWorld, BOXtheater en teejatergroep Orion komen voorbij.

In de uitzending van 24 februari wordt het intro voorgelezen door de Boxtelse voorleeskampioen , Daan Breuer! Deze 11-jarige leerling uit groep 8 van de St. Petrusschool mag Boxtel gaan vertegenwoordigen in de provinciale finales, op 21 maart en 17 april en wie weet staat hij in mei wel in de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Op vrijdag 13 februari is de Heilig Bloedprocessie van Boxtel geplaatst op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland! Deze vorm van erkenning is vooral bedoeld ter ondersteuning van de activiteiten om de traditie van de Bloedprocessie ook voor de toekomst veilig te stellen. Ineke Strouken, directeur van het Nederlands Centrum voor Cultuur en Immaterieel Erfgoed vertelt in de uitzending samen met Toon Slaats wat dit precies inhoudt.

'Ledlicht verandert kleur van de nacht', met deze uitspraak stond Merijn Koelink donderdag in Brabants Centrum. Als eindopdracht voor zijn studie documentaire fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, was Merijn nachten op pad om de mooiste foto's te maken! Het eindresultaat mag er zijn en is in een prachtig boekwerk, 'Most efficiënt', uitgegeven! Kleur en emotie kun je niet zomaar van elkaar loskoppelen. Merijn wil voorkomen dat het argument, 'het is duurzaam' de discussie doodslaat.

Op de Angelaschool is 23 februari het project BizWorld gestart! BizWorld is een vakoverstijgend ondernemersspel, waarbij leerlingen hun eigen bedrijf runnen! Ze ontdekken de basisbeginselen van het bedrijfsleven, ondernemerschap en economie! Tijdens dit project ontwikkelen ze waardevolle vaardigheden!Te gast zijn Fleur en Nick, beiden algemeen directeur en docent Abel Adams.

Bij BOXtheater en teejatergroep Orion zijn ze druk met instuderen van teksten voor de nieuwe uitvoering. Verschillende acteurs zijn te gast en wellicht lichten ze al een tipje van de sluier op, of willen ze al een stukje spelen!?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 1 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 2 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 4 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 5 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 22 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 22 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 23 uur geleden