Afbeelding

Consumentenactie start in maart

Algemeen

In maart krijgen de inwoners van Boxtel, Lennisheuvel, Esch en Gemonde een gratis spaarpas in de bus. Daarmee kunnen ze bij Boxtelse winkeliers punten sparen of beter gezegd: Boxtelaartjes. Want zo heten de spaarpunten. Met die Boxtelaartjes kunnen consumenten profiteren van aanbiedingen van lokale ondernemers én tevens een donatie doen aan hun favoriete vereniging of stichting. Boxtelaartjes is een initiatief van de uitgever van deze krant, stichting Brabants Centrum.

Lokale consumenten 'verleiden' om zoveel mogelijk bij plaatselijke ondernemers te winkelen. ,,Daardoor gaat het de ondernemers beter en wordt het aantrekkelijker voor nieuwe ondernemers om zich hier te vestigen. Dat is goed voor de werkgelegenheid, maar als het de ondernemers beter gaat, kunnen zij het publiek ook laten profiteren van leukere aanbiedingen. We willen ons eigen dorp koesteren", zegt directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum.

Eind oktober werd het idee voor de Boxtelaartjes gelanceerd en na enkele informatieavonden hebben inmiddels tal van ondernemers de spaaractie enthousiast omarmd. ,,Zo'n vijftig MKB'ers die zich richten op consumenten willen al meedoen. En dit aantal zal ongetwijfeld nog groeien", aldus Van der Zee. Ook verenigingen en instellingen gaan profiteren van de spaaractie, is het plan ook met een aantal sportclubs besproken. 

De passen waarmee mensen Boxtelaartjes kunnen sparen, vallen in maart bij ongeveer tienduizend adressen op de deurmat. Om vaste abonnees van Brabants Centrum te belonen, ontvangen zij een zwarte vip-pas waarop op voorhand al 300 spaarpunten staan, omgerekend een waarde van 30 euro. Nieuwe abonnees ontvangen een tegoed van 24 euro op hun pas. Het tegoed is meteen in te wisselen tegen de speciale Boxtelaartjes-aanbiedingen van deelnemende ondernemers. Mensen die de krant niet wekelijks in de bus krijgen, ontvangen een groene spaarpas zónder punten. Van elk aankoopbedrag bij een deelnemende ondernemer wordt 10 procent aan spaarpunten bijgeschreven op de pas. Wie de gespaarde Boxtelaartjes bij winkeliers inwisselt op een aanbieding, schenkt automatisch vijftig cent een vereniging of stichting naar keuze.

Woensdag 28 en donderdag 29 januari vinden voorlichtingsbijeenkomsten voor ondernemers plaats in respectievelijk grand café Rembrandt en restaurant De Bourgondiër. Belangstellenden kunnen beide avond óf om 18.30 óf om 20.00 uur aanschuiven om bijgepraat te worden en zich in te schrijven al deelnemer. Dinsdag 27 januari worden de ondernemers die zijn aangesloten bij de winkeliersverenigingen Selissen en Oosterhof bijgepraat tijdens hun eigen ledenvergaderingen.

Op de foto: De gratis Boxtelaartjespas die in maart wordt verspreid dient geactiveerd te worden via internet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 44 minuten geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 2 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 18 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 19 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 19 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 20 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 22 uur geleden