Kees en Debbie van de Loo schitteren in de toneelvoorstelling 'Sneeuw op het prikkeldraad'. (Foto: Marc van den Berg).
Kees en Debbie van de Loo schitteren in de toneelvoorstelling 'Sneeuw op het prikkeldraad'. (Foto: Marc van den Berg).

Aangrijpend oorlogstoneel

Algemeen

Na drie voorstellingen in nationaal monument Kamp Vught, zorgde de opvoering van 'Sneeuw op het prikkeldraad' in zaal Hof van Liempde zondagavond 3 mei voor zeer indrukwekkend toneelspel door Kees en Debbie van de Loo. Geregisseerd door Jeroen Wijnen weten beide acteurs tijdens de eenakter van Jan Smeets hun grenzen te verleggen. Ze ontstijgen het amateurniveau op aangrijpende wijze.

Het publiek maakt op indringende wijze kennis met het verhaal van een verzetsman die na verraad in kamp Vught terechtkomt, waar zijn Joodse vrouw om het leven komt. Hun baby Janna stonden ze ter adoptie af om te voorkomen dat die in handen van de nazi's zou vallen. ,,Heel mooi gespeeld. Je kon een speld horen vallen in de zaal. Deze acteurs verdienen een heel grote pluim", oordeelde Han de Laat,een van de ruim honderd bezoekers, na afloop. 

'Sneeuw op het prikkeldraad' is ook maandag 4 mei nog te zien. Dan wordt het toneelstuk opgevoerd in jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat in Boxtel. De voorstelling van de stichting Droomproducties begint om 20.45 uur, na afloop van de stille tocht en kransleggingen tijdens dodenherdenking. Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via ellenkeesloo@gmail.com of telefoonnummer (0411) 67 44 85.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 16 minuten geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 22 minuten geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 1 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 3 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 4 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 5 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 20 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 21 uur geleden