In april 2016 was jeugdprom MuziCool ook al een vernieuwende manier om muziekleerlingen iets extra's te bieden. De opleidingsorkesten van Boxtel's Harmonie en een bevriend muziekkorps uit Aalst traden er op met lokaal zangtalent. (Foto: Hans van Doorn).
In april 2016 was jeugdprom MuziCool ook al een vernieuwende manier om muziekleerlingen iets extra's te bieden. De opleidingsorkesten van Boxtel's Harmonie en een bevriend muziekkorps uit Aalst traden er op met lokaal zangtalent. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

'Iedereen kan meedoen in muziektheaterorkest' 

Algemeen

Met 'Muziek is de sleutel' worden dit jaar onder regie van consulent muziekeducatie Michel Bergman van CultuurBox tal van initiatieven ontplooid om het muziekonderwijs te versterken. Een van de eerste acties is de oprichting van een muziektheaterorkest waaraan iedereen - jong én oud - kan meedoen die één jaar muziekles heeft gehad. De eerste repetitie is vrijdag 12 mei in Muziekhuis Boxtel.

De leden van het muziektheaterorkest repeteren aan een fragment uit de musical 'Het geheim van de Toverkruiers'. Ze begeleiden daarin spelers van de Boxtelse musicalschool F-Act. Het project wordt afgesloten met een uitvoering op vrijdagavond 1 juli in het Muziekhuis aan Passage Riche; een week later voert F-Act de opvoering de complete musical uit in het Oirschotse theater De Enck.

Volgens Paul van Alphen, voorzitter van Boxtel's Harmonie en met Bergman een van de werkgroepleden van 'Muziek is de sleutel', wordt de muziek voor de verschillende instrumenten en niveaus op maat gearrangeerd. ,,Doel is om de combinatie van theater en muziek te ervaren en uit te voeren met een grote diversiteit van instrumentalisten. Maar het is ook belangrijk dat iedereen die meedoet veel plezier beleeft aan het samen muziek en theater maken." Niet alleen blazers en slagwerkers kunnen meedoen, ook snaar- en tokkelinstrumenten zijn welkom. 

Zowel de repetities als de uitvoering staan onder leiding van professionals uit de muziek- en theaterwereld. Deelname kost eenmalig 15 euro. De repetities vinden plaats op de vrijdagen 12 mei, 2,  9 en 23 juni (18.30 uur) en de woensdagen 14 en 28 juni (15.00 uur). Belangstellenden kunnen zich aanmelden door te e-mailen naar info@boxtelsharmonie.nl. Meer informatie is verkrijgbaar bij coördinator Inge IJpelaar, telefoon 06-29 21 62 44.

'Muziek is de sleutel' werd dit voorjaar geïntroduceerd in aanwezigheid van wethouder Marusjka Lestrade, die namens de gemeente Boxtel een bedrag van 30.000 euro toezegde ter ondersteuning van muziekeducatie. Later dit jaar worden meer acties gelanceerd om kinderen op alle basisscholen in Boxtel in aanraking te brengen met muziek en muziekonderwijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 49 minuten geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 5 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 7 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 7 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 8 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 11 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 12 uur geleden