Afbeelding

Vergaderingen gemeente afgelast

Algemeen

Uit voorzorg heeft de gemeente Boxtel de vergadering van de welstandscommissie van deze week afgelast in verband met het coronavirus. Ook de raadsvergadering van vanavond, dinsdag 10 maart is afgelast: er waren te veel afmeldingen volgens de gemeente. 

Tijdens de raadsvergadering van vanavond, dinsdag 10 maart stonden twee onderwerpen op de planning: het bouwproject aan de Roderweg en de Hamsestraat in Liempde en het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Er zouden geen besluiten worden genomen: de bijeenkomst was louter informatief voor de raadsleden bedoeld.

Het RIVM adviseert vooralsnog om evenementen en bijeenkomsten door te laten gaan. De gemeente volgt dit advies, maar moest ook constateren dat het aantal afmeldingen dusdanig was dat is besloten de bijeenkomst te verplaatsen.

De afgelasting van de openbare vergadering van de welstandscommissie wordt opgelost door een aantal plannen op afstand te beoordelen. Eén onderwerp is doorgeplaatst naar een later tijdstip: de bebouwing van de pastorietuin nabij de voormalig Heilig Hartkerk. De welstandscommissie bekijkt of de plaatsing van een bouwwerk of standplaats voldoet aan een aantal architectonische eisen. Of een ontwerp past in de omgeving waar het bouwwerk moet komen te staan bijvoorbeeld. (Afbeelding: RIVM).

Officieel is er nog geen melding gemaakt door de gemeente Boxtel van een inwoner die het coronavirus heeft. Mocht dit in de toekomst toch het geval zijn, dan zal burgemeester Ronald van Meygaarden hiervan op de hoogte worden gesteld door de GGD. De eerste burger zal het vervolgens communiceren naar de raad en de bevolking. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 33 minuten geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 1 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 3 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 5 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 6 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 8 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 9 uur geleden