Afbeelding
Foto: Pål Jansen

Het loopt storm bij kringloopwinkel Vincentius

Algemeen

Het nieuwe kringloopwarenhuis van de Boxtelse Vincentiusvereniging aan de Stationsstraat is gisteren in gebruik genomen. Ook vandaag is de winkel open. Het liep meteen storm. Belangstellenden gingen direct op zoek naar iets van hun gading.

De officiële opening is pas eind april, maar de voorbereidingen verliepen zo voorspoedig dat de verhuizing vervroegd kon worden. Het huurcontract van het pand aan de Van Leeuwenstraat loopt nog door tot en met eind april. Dat geeft de vele vrijwilligers de tijd om echt alle spullen over te huizen naar de nieuwe locatie.

Het kringloopwarenhuis aan de Stationsstraat telt 750 vierkante meter vloeroppervlak, dat zijn er 150 meer dan waar de Vincentiusvereniging tot nu toe over beschikte. Wie nu een blik in de etalage werpt, ziet dat er hard gewerkt is. Er staat al een bonte verzameling artikelen. Van spellen tot muziekinstrumenten en kleding, het assortiment verandert wekelijks.

STEUNTJE IN DE RUG

De opbrengst dient om mensen in de gemeente Boxtel die het niet zo breed hebben, een steuntje in de rug te geven. Voorzitter Toon van der Sloot: ,,We schenken jaarlijks kerstpakketten aan Boxtelse gezinnen die weinig geld hebben, houden een Sinterklaasfeest voor hun kinderen, verlenen individuele hulp op aanvraag en geven cheques aan andere Boxtelse organisaties die goede dingen doen, zoals de Voedselbank en de Voedseltuin. Soms helpen we ook met spullen, om een woning of kamer in te richten bijvoorbeeld."

Daarnaast biedt de Vincentiusvereniging mensen met een bescheiden portemonnee de kans om budgetvriendelijk op vakantie te gaan in haar chalet in Oisterwijk.

Zes jaar is de Vincentiusvereniging in ieder geval verzekerd van haar nieuwe locatie. Van der Sloot meldde een paar weken geleden in deze krant: ,,Het huurcontract geldt voor drie jaar, met een optie voor nog drie jaar. Ik denk dat onze winkel gunstig is voor de ondernemers in de straat. We brengen reuring." (Foto: Pål Jansen)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 7 minuten geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 13 minuten geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 1 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 3 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 4 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 5 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 20 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 21 uur geleden