Joost Schepens (rechts) regeert over Ploegersland als prins Joost d'n Echt. Zijn adjudant is Tom Smulders. (Foto: De Ploegers).
Joost Schepens (rechts) regeert over Ploegersland als prins Joost d'n Echt. Zijn adjudant is Tom Smulders. (Foto: De Ploegers). Foto: Prinsenvereniging De Ploegers.

Joost Schepens prins in Ploegersland

Algemeen

Zijne doorluchtige hoogheid Joost d'n Echte (Joost Schepens) zwaait dit carnavalsseizoen de scepter over Ploegersland. Adjudant Tom Smulders staat hem terzijde. Vandaag, zaterdag 27 oktober werden de kolderregenten gepresenteerd in Ploegerspaleis Het Hof. De leutvorst regeert onder het motto 'In Liemt gao g't vanêiges'. 

Prins Joost d'n Echte gaat door het dagelijks leven als Joost Schepens. Geboren en getogen in Liempde, zijn hele leven al woonachtig aan de Akkerstraat én zoon van Bert Schepens, die in 1996 als prins Joost d'n Urste over Ploegersland. De partner van prins Joost d'n Echte is Lisa van Nunen, die als dochter van voormalig prins Giel d'n Urste ook carnavalsbloed door haar aderen heeft stromen.

Prinsentips

In een van de tips dit jaar stond dat de nieuwe prins ondernemend van aard is. Dat kun je wel zeggen: hij is pas 24 jaar jong en eigenaar van zijn eigen bedrijf: Schepens Tuinen. Daarnaast staat de jonge pretpotentaat bekend als levensgenieter met een hechte vriendengroep die graag op stap gaat en altijd in is voor een goede grap.

Adjudant

Zijn adjudant Tom Smulders is van origine ook Liempdenaar. Sinds kort woont hij weer in Liempde en werkt als uitvoerder bij het plaatselijke aannemingsbedrijf Van den Boomen. In het weekend is hij graag te vinden op dezelfde plekken als prins Joost en de rest van hun vriendengroep. De vriendin van Tom is Lisan Mulder uit Boxtel, ook een echte carnavalsliefhebber.

Vanêiges

De prins en adjudant zijn vol lof over de vele activiteiten en evenementen die in Ploegersland georganiseerd worden. Zij er bovendien vaak bij als ergens een feestje gebouwd wordt. Carnaval en de kermis hebben een vaste plek in hun agenda's. Maar wat er ook georganiseerd, geregeld, gesjouwd of opgebouwd moet worden in Liempde: meestal gao g't vanêiges. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 21 minuten geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 2 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 17 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 18 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 19 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 21 uur geleden