15:27:54    maandag, 17 juni 2019
brabants centrum logo
Sun 15 Feb 2015 14:43

Zonnige Eendentrek in Boxtel

Lettergrootte: A- A+

Zonnige Eendentrek in Boxtel

Op de foto: De Kannukos wonnen met hun eigenzinnige blik op de crisis in Griekenland de eerste prijs bij de spontane deelnemers. (Foto: Marc Cleutjens).

De Grote Eendentrek is onder uiterst zonnige omstandigheden door de straten van Eendengat getrokken. Om precies 13.11 uur zette de bonte leutstoet zich in beweging en begon het defilé voor prins Donald IV en zijn gevolg op de Markt.

De optocht telde ook dit jaar een groot aantal kleurrijke loopgroepen en enkele opvallende praalwagens. De meesten kozen voor actuele (politieke) onderwerpen, zoals de (dure) verbouwing van het gemeentehuis, de komst van winkelprofessor Cor Molenaar, de sluiting van de Heilig Hartkerk en de 65e verjaardag van reus Jas de Keistamper. Buurtschap West belichtte het sprookje van de komst van glasvezel naar het buitengebied.

De revival van de dansmariekes en de hofkapel - in de nostalgische outfits van weleer - werd schitterend in beeld gebracht door de Sissy Girls. De Nijvere Naaisters boden hun naaisalon te koop aan; de groep houdt er na dit carnaval mee op. Aanleiding voor The Ladies om deze groep op voorhand al de publieksprijs te gunnen.

Gin Verstand imponeerde met een prachtige kwinkslag naar de afkalving van de zorg; de groep ontwierp een ingenieuze wasstraat voor bejaarden. Met de lancering van zondagskrant 'Mooi Indegats Centrum' werd een creatieve koppeling gemaakt tussen Brabants Centrum en de Mooi Boxtelkrant. Een groep kabouters riep het publiek op om De Kleine Aarde weer te laten draaien.

De prijsuitreiking van de Grote Eendentrek vond 's middags plaats op de Markt. De Kanunnikos wonnen bij de spontane deelnemers met een sirtaki als knipoog naar de economische crisis in Griekenland. CV Gin Verstand won bij de wagenbouwers met een wasstraat voor ouderen. Bij de loopgroepen waren twee winnaars: De Nijvere Naaisters, die afscheid namen, en The Ladies, die de Nijvere Naaisters in het zonnetje zetten.

Een terugblik op de Grote Eendentrek is donderdag 19 februari te zien in Brabants Centrum. Op onze Facebookpagina is ook een groot aantal foto's te zien.

Overige artikelen

Raad debatteert over bitterballen

Raad debatteert over bitterballen

JAN HERMENS

>>

Thu 13 Jun 2019 17:12

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Een groep Boxtelse muzikanten nam dinsdag deel aan de zogeheten Springprocessie in het Luxemburgse Echternach. Veertien leden van seniorenorkest... >>

Thu 13 Jun 2019 14:14

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

De jaarlijkse Avondvierdaagse van wandelsportvereniging De Keistampers is gister van start gegaan; lopers liepen een afstand van vijf of tien... >>

Wed 12 Jun 2019 11:02

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Ondertussen is al een deel van het kanoverbod op rivier De Dommel ingetrokken. Alleen nog niet in Boxtel. Medewerkers van waterschap De Dommel... >>

Sat 08 Jun 2019 18:00

Advertenties