RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:10:46    woensdag, 19 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Sun 15 Feb 2015 14:43

Zonnige Eendentrek in Boxtel

Lettergrootte: A- A+

Zonnige Eendentrek in Boxtel

Op de foto: De Kannukos wonnen met hun eigenzinnige blik op de crisis in Griekenland de eerste prijs bij de spontane deelnemers. (Foto: Marc Cleutjens).

De Grote Eendentrek is onder uiterst zonnige omstandigheden door de straten van Eendengat getrokken. Om precies 13.11 uur zette de bonte leutstoet zich in beweging en begon het defilé voor prins Donald IV en zijn gevolg op de Markt.

De optocht telde ook dit jaar een groot aantal kleurrijke loopgroepen en enkele opvallende praalwagens. De meesten kozen voor actuele (politieke) onderwerpen, zoals de (dure) verbouwing van het gemeentehuis, de komst van winkelprofessor Cor Molenaar, de sluiting van de Heilig Hartkerk en de 65e verjaardag van reus Jas de Keistamper. Buurtschap West belichtte het sprookje van de komst van glasvezel naar het buitengebied.

De revival van de dansmariekes en de hofkapel - in de nostalgische outfits van weleer - werd schitterend in beeld gebracht door de Sissy Girls. De Nijvere Naaisters boden hun naaisalon te koop aan; de groep houdt er na dit carnaval mee op. Aanleiding voor The Ladies om deze groep op voorhand al de publieksprijs te gunnen.

Gin Verstand imponeerde met een prachtige kwinkslag naar de afkalving van de zorg; de groep ontwierp een ingenieuze wasstraat voor bejaarden. Met de lancering van zondagskrant 'Mooi Indegats Centrum' werd een creatieve koppeling gemaakt tussen Brabants Centrum en de Mooi Boxtelkrant. Een groep kabouters riep het publiek op om De Kleine Aarde weer te laten draaien.

De prijsuitreiking van de Grote Eendentrek vond 's middags plaats op de Markt. De Kanunnikos wonnen bij de spontane deelnemers met een sirtaki als knipoog naar de economische crisis in Griekenland. CV Gin Verstand won bij de wagenbouwers met een wasstraat voor ouderen. Bij de loopgroepen waren twee winnaars: De Nijvere Naaisters, die afscheid namen, en The Ladies, die de Nijvere Naaisters in het zonnetje zetten.

Een terugblik op de Grote Eendentrek is donderdag 19 februari te zien in Brabants Centrum. Op onze Facebookpagina is ook een groot aantal foto's te zien.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Culturele clubs zetten deur open

Culturele clubs zetten deur open

Kunst- en cultuurweek QQLQ is meer dan grote activiteiten als de kunstroute Rode Draad en Bockesprongen. Van maandag tot en met vrijdag zetten... >>

Sun 16 Sep 2018 19:14

Van oud naar nieuw in Breukelen

Van oud naar nieuw in Breukelen

Nadat de sloopkogel in februari tegen de bekende witte woningen aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat werd geslingerd, bleef... >>

Sat 15 Sep 2018 13:43

Waterschap ruimt rommel uit Dommel

Waterschap ruimt rommel uit Dommel

Waterschap De Dommel houdt zaterdag 15 september de opruimactie Rommel uit de Dommel. Dit gebeurt in het kader van World Cleanup Day.

>>

Sat 15 Sep 2018 09:32

Boxtel dompelt zich een week onder in cultuur

Boxtel dompelt zich een week onder in cultuur

Boxtel staat er vanaf zaterdag 15 september een week lang bol van kunst en cultuur tijdens de tweede editie van QQLQ. Van 15 tot en met 23... >>

Thu 13 Sep 2018 12:13

Biereloth presenteert eigen brouwsel

Biereloth presenteert eigen brouwsel

Biereloth, het Boxtelse proeffestijn van De Bierkamer presenteert vandaag, zondag 9 september in de Rozemarijnstraat bij café... >>

Sun 09 Sep 2018 08:36

Advertenties

Koppelmans Kindertuin Tiga TopSlank SNS Bank Geld en Makelaardij Olieenzo Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Natasja fashion Rijschool Dolman Beleef Boxtel Zwanenberg adviesgroep Geerts advies Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen 040Fit