RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:28:16    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Fri 18 Sep 2015 11:15

Vluchtelingen nog niet naar Boxtel

Lettergrootte: A- A+

Vluchtelingen nog niet naar Boxtel

Op de foto: Het zustershuis van de Oblaten in Boxtel is in beeld voor de opvang van vluchtelingen. Op korte termijn worden nog geen ontheemden verwacht, zo meldt de gemeente Boxtel vrijdag.

De gemeente Boxtel hoeft vooralsnog geen opvangplaatsen in te richten voor vluchtelingen. De twee locaties die donderdag zijn aangeboden aan het COA - De Kleine Aarde en het zustershuis van de Oblaten - blijven wel in beeld voor toekomstige opvang.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Boxtel is vrijdagochtend duidelijk geworden dat de oproep van het kabinet om met spoed 750 bedden te kunnen aanbieden aan vluchtelingen, massale respons heeft opgeleverd. In korte tijd waren ruim tweeduizend bedden beschikbaar en kon dus een keuze gemaakt worden. ,,Op dit moment bestaat door het grote aanbod geen behoefte aan opvang van ontheemden in Boxtel", aldus de zegsman.

Beide locaties blijven in beeld voor noodopvang, zo wordt benadrukt. ,,Gelet op de toenemende stroom vluchtelingen blijft een ambtelijke werkgroep actief die de opvang van mensen verder voorbereidt, zodat we klaar zijn als er een nieuw verzoek komt van het COA. We werken volgens de regels die zijn vastgelegd in het calamiteitenplan en staan in de startblokken als het nodig is."

De woordvoerder geeft aan dat Boxtel uiteindelijk plaats kon bieden aan 42 vluchtelingen. De Kleine Aarde en het zustershuis van de Oblaten blijven in beeld voor opvang, maar in de werkgroep wordt ook gekeken naar mogelijke andere locaties, zoals leegstaande kantoren. ,,Onderzocht wordt welke mogelijkheden daar zijn. Kantoren hebben vaak de beperking dat ze weinig sanitaire faciliteiten hebben voor de opvang van mensen."

Met de inwoners van Boxtel wil het gemeentebestuur maandag 28 september verkennen in welke wijken mogelijk opvangplekken beschikbaar zijn. Die bijeenkomst wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis en begint om 19.15 uur.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

>>

Fri 22 Feb 2019 16:46

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Peuters pikken ongemerkt veel op over regels en gedrag in het verkeer, stellen deskundigen. Daarom hebben twee kinderdagverblijven in... >>

Fri 22 Feb 2019 12:30

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Speelgoedketen Intertoys is failliet. Op dit moment zijn de winkels nog open, ook die aan de Croonpassage in Boxtel. Navraag bij dit filiaal... >>

Thu 21 Feb 2019 14:47

Gaslek op Fellenoord

Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. 

>>

Thu 21 Feb 2019 10:03

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Freelance journalist Gerbert van der Aa is Marokko uitgezet omdat hij werkte aan een reeks artikelen over illegale migratie en de protesten... >>

Mon 18 Feb 2019 14:19

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Geerts advies Olieenzo Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair SNS Bank Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel