Afbeelding

Toch kerstboominzameling in Boxtel

Algemeen

De gemeente Boxtel heeft vrijdag besloten alsnog een kerstboominzameling te houden. Eerder deze week werd bekend dat de traditionele inzameling door kinderen dit jaar zou komen te vervallen. Die leverde de gemeente een stortvloed aan kritiek op.

,,Enkele dagen geleden kondigden wij aan dat de kerstbomeninzameling begin 2017 op een andere wijze zou plaatsvinden dan gewend", meldt de gemeente in een persbericht. ,,Op basis van de reacties die wij hierop ontvingen hebben wij ons besluit voor dit jaar heroverwogen."

De kerstboominzameling vindt nu plaats op woensdag 11 januari en duurt van 13.00 tot 15.00 uur. Kinderen die een kerstboom op een van de verzamelpunten inleveren, krijgen 50 eurocent per boom. Per persoon mogen niet meer dan vijftig bomen worden aangeleverd.

Voor de gemeente Boxtel blijft de (financiële) veiligheid van onze medewerkers en de kinderen op straat een belangrijk aandachtspunt, zo staat in het vrijdag verschenen persbericht. ,,Daarom roepen wij alle ouders op om hun kinderen sowieso een veiligheidshesje aan te trekken. Voor 2017 gaan wij verder volgens het oude betalingssysteem omdat wij hier op korte termijn geen oplossing voor hebben. Komend jaar denken wij na over andere (betalings-)oplossingen."

Eerder communiceerde de gemeente dat inwoners hun kerstboom in de week van 9 januari tegelijk met GFT-container aan de straat zouden kunnen zetten. Door de kerstboominzameling op 11 januari vervalt deze mogelijkheid. De ingezamelde kerstbomen worden gecomposteerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het kleinschalige popfestival Boer zoekt Band beleefde vorig jaar haar laatste editie vanwege het sluiten van café D'n Boer aan de Corpus. Komend weekend debuteert de opvolger ervan op de Markt: Boxtel on Stage.
Nieuw event Boxtel on Stage debuteert: 'We brengen reuring naar de Markt' Cultuur 3 uur geleden
Logo
Yvonne van den Biggelaar en haar man Marc worden in winkelcentrum Oosterhof overburen van elkaar. Yvonne gaat er namelijk de Primera runnen die woensdag 15 mei de deuren opent. Zij blijft op de achtergrond ook een dag in de week actief voor DA Drogisterij & Parfumerie Van den Biggelaar.
'Primera maakt aanbod Oosterhof nog completer' Zakelijk 5 uur geleden
Het gilde uit Gemonde bracht dinsdagavond een vendelgroet aan de nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel Eiko Smid.
Nieuwe burgemeester Eiko Smid wil inwoners van gemeente Sint-Michielsgestel leren kennen Politiek 6 uur geleden
Organiste Gonny van der Maten
Organist combineert polyfonie met romantische muziek Cultuur 7 uur geleden
Ateliermiddag basisschool De Beemden.
Ateliermiddag bij De Beemden groot succes Cultuur 8 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Film Bloedverwanten op herhaling in Muziekhuis Cultuur 10 uur geleden
Logo
Artist impression van het gebouw met boven- en benedenwoningen.
Nieuwbouwproject in Liempde: schop mag in de grond Bouwen en wonen gisteren
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde Cultuur gisteren