Julio van Ginkel van Essche Boys is in het sportpark aan de Witvensedijk in strijd verwikkeld met een speler van Boskant.
Julio van Ginkel van Essche Boys is in het sportpark aan de Witvensedijk in strijd verwikkeld met een speler van Boskant. Foto: Hans Verberk.

Essche Boys verzuimt in eigen huis te winnen

Sport

Voor de tweede week op een rij speelde Essche Boys gelijk in een thuiswedstrijd. Tegen Boskant werd het 1-1. Aangezien ook de concurrentie in de brede middenmoot punten liet liggen, kunnen de blauw-gelen komend weekeinde bij Woenselse Boys nog steeds goede zaken doen om hun positie op de ranglijst te verbeteren.

De wedstrijd begon rommelig met veel duels en hoge ballen waar Boskant vaak als winnaar van deze duels uit de strijd kwam. De eerste mogelijkheid was echter voor de gastheren. Na een goede actie en steekpass van achteruit leek Quint den Ouden zijn ploeggenoot Luuk Wolfs alleen op de keeper af te sturen. 

Wolfs kreeg de bal niet echter goed mee en vervolgens waren het de bezoekers die de openingstreffer lieten noteren. Bij een spaarzame Boskantse aanval werd de bal vanaf de rechtervleugel de zestienmeter ingebracht en kon deze met enig fortuin in het doel geplaatst worden. Hierna zakte Boskant nog verder in, maar Essche Boys was bij machte om hier voordeel uit te halen. Uit een vrije trap door Tim van Velthoven werd de kopbal van Pim Laansma gekeerd door de keeper.

IN DE REBOUND

Na wat omzettingen kwam de thuisploeg de tweede helft beter uit de kleedkamer en begon beter te combineren. Echte kansen leverde dat niet op. Toen de tijd begon te dringen werd toch weer vaker de lange bal gehanteerd. Uit een ingebrachte vrije trap kwam Rudi van Gemert net te kort om de bal in het doel te tikken. 

Een volgende lange bal belandde vier minuten voor het einde bij Lars van Wanrooij, die meteen uithaalde vanaf de rand van het 16-metergebied. Het schot werd nog gekeerd door de Boskantse keeper, maar de sterk ingevallen Willem Heijnen was alert en schoot de rebound hard in het dak van het lege doel: 1-1.

Hierna bleef Essche Boys druk zetten en in de spaarzame speeltijd die nog resteerde kwam een afgeslagen schot van Heijnen bij Jasper Vorstenbosch. Deze verlengde de bal, maar de Boskantse keeper stond goed opgesteld en voorkwam een treffer. Meteen daarna klonk het eindsignaal. 

Dinsdag 14 februari speelt Essche Boys een oefenwedstrijd bij ODC in Boxtel. De aftrap is om 20.15 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Wethouders Mariëlle van Alphen en Désiré van Laarhoven onthullen een informatiepaneel.
Wandelen langs 12 historische plekken in Boxtel Historie 18 uur geleden
Boxtelaar Ralph Dikmans signeerde onlangs als een van de deelnemende striptekenaars het hommageboek aan Eric Schreurs (Joop Klepzeiker).
Dikmans in hommage aan tekenaar Joop Klepzeiker Cultuur 20 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel is de nieuwe huurder van de Stationsstraat 47, waar tot voor kort Feestwinkel XXL was gehuisvest.
86 Oekraïners in voormalig pand van Theelen Gemeente Boxtel 21 uur geleden
Fanfare Sint-Willibrordus bestaat 75 jaar en viert dat de komende maanden op verschillende momenten.
Jubilerende fanfare geeft concert met musicalmuziek Cultuur 21 uur geleden
MijnGemeenteDichtbij kan de stortvloed aan bezwaren op de WOZ-waarde niet aan. Dat zorgt voor fikse vertraging in het vaststellen van de gemeentelijke belastingen. De envelop valt dan ook pas eind april op de mat.
Te veel WOZ-bezwaren in Boxtel, belastingaanslag komt later Algemeen 22 uur geleden
Paul Dautzenberg is klinisch geriater in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
Lezing over dementie in De Rots Algemeen 23 uur geleden
Museum Vekemans herbergt onder meer met fraai kant versierde doorjurken en -mutsen. De oude wieg is zonder meer een blikvanger.
Ouderen kijken dankzij 'Met je hart' hun ogen uit in Museum Vekemans Historie 29 feb, 16:00
Logo
De bovenverdieping van de woning van Dirk en Laura Ploegmakers was voorheen één grote ruimte, dat is veranderd. Er zijn kinderslaapkamers ingericht.
Dirk en Laura Ploegmakers doen met huis uit 1870 mee aan duurzaamheidswedstrijd Bouwen en wonen 29 feb, 14:55