Julio van Ginkel van Essche Boys is in het sportpark aan de Witvensedijk in strijd verwikkeld met een speler van Boskant.
Julio van Ginkel van Essche Boys is in het sportpark aan de Witvensedijk in strijd verwikkeld met een speler van Boskant. Foto: Hans Verberk.

Essche Boys verzuimt in eigen huis te winnen

Sport

Voor de tweede week op een rij speelde Essche Boys gelijk in een thuiswedstrijd. Tegen Boskant werd het 1-1. Aangezien ook de concurrentie in de brede middenmoot punten liet liggen, kunnen de blauw-gelen komend weekeinde bij Woenselse Boys nog steeds goede zaken doen om hun positie op de ranglijst te verbeteren.

De wedstrijd begon rommelig met veel duels en hoge ballen waar Boskant vaak als winnaar van deze duels uit de strijd kwam. De eerste mogelijkheid was echter voor de gastheren. Na een goede actie en steekpass van achteruit leek Quint den Ouden zijn ploeggenoot Luuk Wolfs alleen op de keeper af te sturen. 

Wolfs kreeg de bal niet echter goed mee en vervolgens waren het de bezoekers die de openingstreffer lieten noteren. Bij een spaarzame Boskantse aanval werd de bal vanaf de rechtervleugel de zestienmeter ingebracht en kon deze met enig fortuin in het doel geplaatst worden. Hierna zakte Boskant nog verder in, maar Essche Boys was bij machte om hier voordeel uit te halen. Uit een vrije trap door Tim van Velthoven werd de kopbal van Pim Laansma gekeerd door de keeper.

IN DE REBOUND

Na wat omzettingen kwam de thuisploeg de tweede helft beter uit de kleedkamer en begon beter te combineren. Echte kansen leverde dat niet op. Toen de tijd begon te dringen werd toch weer vaker de lange bal gehanteerd. Uit een ingebrachte vrije trap kwam Rudi van Gemert net te kort om de bal in het doel te tikken. 

Een volgende lange bal belandde vier minuten voor het einde bij Lars van Wanrooij, die meteen uithaalde vanaf de rand van het 16-metergebied. Het schot werd nog gekeerd door de Boskantse keeper, maar de sterk ingevallen Willem Heijnen was alert en schoot de rebound hard in het dak van het lege doel: 1-1.

Hierna bleef Essche Boys druk zetten en in de spaarzame speeltijd die nog resteerde kwam een afgeslagen schot van Heijnen bij Jasper Vorstenbosch. Deze verlengde de bal, maar de Boskantse keeper stond goed opgesteld en voorkwam een treffer. Meteen daarna klonk het eindsignaal. 

Dinsdag 14 februari speelt Essche Boys een oefenwedstrijd bij ODC in Boxtel. De aftrap is om 20.15 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Internationale wedstrijden voor RKSV Boxtel Sport 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Geen VLK? Dan ook geen toename treinen' Bouwen en wonen 9 uur geleden
Afbeelding
ProRail is bezig dassenburcht onder spoor Esch uit te graven Algemeen 10 uur geleden
Logo
Afbeelding
Mart en Daisy tonen hun duurzame woning op tv Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Tommy van Doorn brengt composities vol expressie Cultuur 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Miet van Diessen blaast honderd kaarsjes uit Human Interest 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
What's Up, halfvastenvierders? Jeugd en jongeren 15 uur geleden
Afbeelding
Johannes Vermeer speelt met het licht Cultuur 24 mrt., 16:29