Medewerkers van BTL doen vrijdag onderzoek bij de veelbesproken kastanjeboom nabij de Zwaanse Brug in Boxtel. (Foto: Piet van Oers).
Medewerkers van BTL doen vrijdag onderzoek bij de veelbesproken kastanjeboom nabij de Zwaanse Brug in Boxtel. (Foto: Piet van Oers).

Nieuw onderzoek bij kastanjeboom

Algemeen

Medewerkers van bureau BTL voeren vrijdag extra onderzoek uit bij de veelbesproken kastanjeboom nabij Villa Het Hof aan de Rechterstraat in Boxtel. Voor de monumentale boom is een kapvergunning aangevraagd, maar nogal wat inwoners betreuren de dreigende verdwijning van de boom.

Door de drie bezwaren die zijn ingediend, moet de gemeente Boxtel haar kapvergunning voor de monumentale, maar zieke paardenkastanje heroverwegen. Om daarbij van de meeste actuele gegevens uit te gaan, doet BTL opnieuw onderzoek. Het zou zomaar kunnen dat de kapvergunning alsnog wordt ingetrokken.

De veelbesproken en beeldbepalende kastanjeboom heeft de zogeheten kastanjebloedingsziekte. Bovendien is de stam aangetast door de tonderzwam. Desondanks heeft de boom sinds het eerdere onderzoek door deskundigen van Pius Floris Boomverzorging begin dit jaar enkele stormen zonder problemen doorstaan.

,,Vrijdag wordt bekeken hoe groot het risico is dat er spontaan takken uit de boom kunnen breken", zo stelde wethouder Herman van Wanrooij (Openbare Ruimte) eerder deze week.

De medewerkers van BTL deden geen uitspraken over het verloop van het onderzoek. Hun rapportage moet door de gemeente Boxtel beoordeeld worden. Op basis daarvan wordt een besluit genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het kleinschalige popfestival Boer zoekt Band beleefde vorig jaar haar laatste editie vanwege het sluiten van café D'n Boer aan de Corpus. Komend weekend debuteert de opvolger ervan op de Markt: Boxtel on Stage.
Nieuw event Boxtel on Stage debuteert: 'We brengen reuring naar de Markt' Cultuur 6 uur geleden
Logo
Yvonne van den Biggelaar en haar man Marc worden in winkelcentrum Oosterhof overburen van elkaar. Yvonne gaat er namelijk de Primera runnen die woensdag 15 mei de deuren opent. Zij blijft op de achtergrond ook een dag in de week actief voor DA Drogisterij & Parfumerie Van den Biggelaar.
'Primera maakt aanbod Oosterhof nog completer' Zakelijk 8 uur geleden
Het gilde uit Gemonde bracht dinsdagavond een vendelgroet aan de nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel Eiko Smid.
Nieuwe burgemeester Eiko Smid wil inwoners van gemeente Sint-Michielsgestel leren kennen Politiek 9 uur geleden
Organiste Gonny van der Maten
Organist combineert polyfonie met romantische muziek Cultuur 10 uur geleden
Ateliermiddag basisschool De Beemden.
Ateliermiddag bij De Beemden groot succes Cultuur 11 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Film Bloedverwanten op herhaling in Muziekhuis Cultuur 13 uur geleden
Logo
Artist impression van het gebouw met boven- en benedenwoningen.
Nieuwbouwproject in Liempde: schop mag in de grond Bouwen en wonen 7 mei, 16:35
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde Cultuur 7 mei, 16:00