Afbeelding

Modetalent Lotte studeert af met waanzinnige creaties

Algemeen

De weelderige afstudeercreaties van Lotte Smetsers (19) uit Boxtel sloten naadloos aan op het decor: gehuld in theatrale jurken in alle kleurschakeringen van de zee en het strand schreden vijf modellen vorige week woensdag over de catwalk in het Jheronimus Bosch Art Centre in 's-Hertogenbosch. Ten midden van de kleurrijke en eveneens rijk vormgegeven afbeeldingen van middeleeuwse schilder Jeroen Bosch stalen de modeontwerpen van Lotte de show. 

Blauwe stof bezaaid met glitters, golvende ruches, handgemaakte schubben, lange slepen en in het oog springende accessoires gemaakt van schelpen. De vijf jurken die Lotte ontwierp tijdens haar opleiding tot medewerker styling, fashion en design voor het Koning Willem I College (KWIC) zouden niet misstaan op een catwalk in Parijs. Ze zijn dan ook behoorlijk theatraal. ,,En dat is precies waar ik van houd", glundert de modeontwerpster, die zichzelf omschrijft als creatief, chaotisch en een beetje gek. Precies die elementen zorgen voor de waanzinnige creaties die ze onlangs de afstudeercatwalk op stuurde.

Lotte heeft in slechts tien weken tijd niet alleen het concept bedacht en de jurken ontworpen. Ze heeft ze ook zelf gemaakt. Dat deed ze op school, maar óók in de garagebox bij haar ouderlijk huis die is omgetoverd tot atelier. ,,Er zitten heel wat uurtjes in deze avondjurken. Voor deze opdracht heb ik me laten inspireren door de zee", vertelt ze. En dat is duidelijk terug te zien. Niet alleen in het kleur- en materiaalgebruik van de japonnen: ook de kapsels van de modellen waren zeewaardige kunststukken op zich. Bij één mannequin zelfs letterlijk: zij paradeerde met een compleet scheepsmodel van een tweemaster uit de Gouden Eeuw in haar haren. ,,De rok heb ik het effect meegegeven van woelende golven. Zo lijkt het net of de boot meedeint op de zee", legt Lotte uit. (Foto: privébezit Lotte, zij staat uiterst rechts).

Lees het complete artikel over Lotte en haar creaties in Brabants Centrum van donderdag 7 juli.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het kleinschalige popfestival Boer zoekt Band beleefde vorig jaar haar laatste editie vanwege het sluiten van café D'n Boer aan de Corpus. Komend weekend debuteert de opvolger ervan op de Markt: Boxtel on Stage.
Nieuw event Boxtel on Stage debuteert: 'We brengen reuring naar de Markt' Cultuur 9 minuten geleden
Logo
Yvonne van den Biggelaar en haar man Marc worden in winkelcentrum Oosterhof overburen van elkaar. Yvonne gaat er namelijk de Primera runnen die woensdag 15 mei de deuren opent. Zij blijft op de achtergrond ook een dag in de week actief voor DA Drogisterij & Parfumerie Van den Biggelaar.
'Primera maakt aanbod Oosterhof nog completer' Zakelijk 2 uur geleden
Het gilde uit Gemonde bracht dinsdagavond een vendelgroet aan de nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel Eiko Smid.
Nieuwe burgemeester Eiko Smid wil inwoners van gemeente Sint-Michielsgestel leren kennen Politiek 3 uur geleden
Organiste Gonny van der Maten
Organist combineert polyfonie met romantische muziek Cultuur 4 uur geleden
Leuk: zelf brillen maken tijdens de ateliermiddag van De Beemden en Taalrijk.
Ateliermiddag bij De Beemden groot succes Cultuur 4 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Film Bloedverwanten op herhaling in Muziekhuis Cultuur 7 uur geleden
Logo
Artist impression van het gebouw met boven- en benedenwoningen.
Nieuwbouwproject in Liempde: schop mag in de grond Bouwen en wonen 21 uur geleden
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde Cultuur 22 uur geleden