18:49:24    vrijdag, 24 januari 2020
brabants centrum logo
Thu 19 Dec 2019 17:08

Kerstspecial weer een om warm van te worden

Lettergrootte: A- A+

Kerstspecial weer een om warm van te worden

Bij vrijwel alle huishoudens staat al enkele weken de kerstboom te schitteren in de woonkamer. Veel woningen zijn behangen met lichtjes en maken de straten extra sfeervol. Naast de onvermijdelijke cadeautjes tijdens de feestdagen, kunnen leden van stichting Brabants Centrum zich deze week ook verheugen op deze uitgebreide, 44 pagina's tellende kersteditie.

Met nog een kleine week te gaan tot de kerstdagen aanbreken, en dus ook met alle voorbereidingen nog in het vooruitzicht, zorgt de redactie van deze krant alvast voor een fijn kerstgevoel. De speciale bijlage die de leden vandaag bij hun wekelijkse krant op de deurmat vinden, staat ook dit jaar vol met hartverwarmende en ontroerende verhalen.

WENSEN

In de afgelopen weken vroeg het team van Brabants Centrum de lezers om een kerstwens voor iemand in te sturen. Daar werd dan ook gehoor aan gegeven en enkele van deze wensen zijn door de redactie verder uitgewerkt. Zo vertellen Marjan en Rien Poirters in een emotioneel verhaal over de fijne steun die zij kregen van agenten Jack van Rijs en Sjors de Leijer na de zelfgekozen dood van hun dochter eerder dit jaar. ,,Het was een klein gebaar, maar betekende zo veel voor ons", aldus Marjan.

Patrick van Hemmen verraste zijn moeder Tinie van Gemert en wilde haar bedanken voor alles wat zij voor hem heeft gedaan in zijn leven. Tinie is voor Patrick dan ook een echte kerstengel.

SPONTAAN

Christien van Schijndel uit Esch vond dat het verhaal van haar vriendin Annie van den Braak wel wat aandacht verdiende. Zij zorgt al vrijwel haar hele leven voor haar zes gehandicapte broers en zussen. Vlak voor de feestdagen verloor zij nog haar broer Frans, maar toch vertelt ze openhartig over haar leven, waarin nooit iets spontaan gebeurt.

Journalist Jan Hermens ging op bezoek bij twee verpleegkundigen die dit jaar vanuit Zuid-Europa naar Boxtel overkwamen. Matteo Bazzani (Italië) en Alexandra Bogdan (Roemenië) zijn hier om het tekort op de zorgmarkt op te vangen en vertellen over hun kerst in ons koude kikkerland.

Daarnaast vertelt de familie van Bettie van Luytelaar over het in vervulling gaan van haar laatste wens, dankzij WensAmbulance Brabant.

EXTRA DIK

Natuurlijk staat de rest van deze uitgave ook nog vol nieuws uit Boxtel, Liempde, Esch, Lennisheuvel en Gemonde. Ook op deze pagina's blikken we vooruit op de dagen rond Kerstmis, zo brengen we onder meer een agenda waarin alle kerstactiviteiten voor onze lezers handig op een rijtje zijn gezet. De redactie van Brabants Centrum wenst iedereen dan ook veel leesplezier met deze extra dikke editie en natuurlijk fijne feestdagen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Boxtel ontvangt flinke subsidie voor biomassaplein

Boxtel ontvangt flinke subsidie voor biomassaplein

Provincie Noord-Brabant kent 254.000 euro subsidie toe voor de ontwikkeling van het biomassaplein op bedrijventerrein Vorst B bij Lennisheuvel.... >>

Fri 24 Jan 2020 13:46

D66 gaat in gesprek met inwoners

D66 gaat in gesprek met inwoners

De Boxtelse D66-afdeling is maandag 27 januari van 19.00 tot 22.00 uur in restaurant De Rechter om in gesprek te gaan met inwoners. Bezoekers... >>

Fri 24 Jan 2020 09:48

Groene Handdruk voor Licht op Groen voor Kwetsbaarheid

Groene Handdruk voor Licht op Groen voor Kwetsbaarheid

Wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel reikte maandag een Groene Handdruk uit aan Diny Stolvoort van... >>

Wed 22 Jan 2020 13:59

Natuurbrug De Mortelen eenmalig toegankelijk

Natuurbrug De Mortelen eenmalig toegankelijk

De natuurbrug over het spoor tussen Boxtel en Best is klaar. Eenmalig mogen mensen zaterdag 8 februari op het ecoduct een kijkje nemen, daarna... >>

Tue 21 Jan 2020 10:42

SaraBandA presenteert pareltjes uit de barok

SaraBandA presenteert pareltjes uit de barok

Barokorkest SaraBandA uit Nieuwegein trakteert Gemonde en omgeving op een concert in de Sint-Lambertuskerk. Blokfluitvirtuoos Sascha Mommertz... >>

Mon 20 Jan 2020 14:53

Advertenties

Doornmalen electro Geld en Makelaardij Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel