Ook dit jaar wordt de activiteit kermiskienen weer georganiseerd op de botsautobaan tijdens de Boxtelse kermis. (Foto: Peter de Koning).
Ook dit jaar wordt de activiteit kermiskienen weer georganiseerd op de botsautobaan tijdens de Boxtelse kermis. (Foto: Peter de Koning).

Kermisseizoen in gemeente van start

Algemeen

Vanaf 1 augustus gaat het jaarlijkse kermisseizoen in de gemeente Boxtel van start. Van 1 tot en met 5 augustus kunnen bezoekers terecht in Liempde en tussen 14 en 19 augustus staan de Markt en Breukelsplein in Boxtel weer vol met kermisattracties. 

De Boxtelse artiest Rooie Rico verzorgt op vrijdag 1 augustus om 18.45 uur een optreden en hij verricht de opening van de kermis, samen met de winnaars van de ballonnenwedstrijd van vorig jaar. Vervolgens kunnen mensen genieten van de verschillende attracties: luchtschommels, Safari Trip, Mega Dance, autoscooter, draaimolen, Super Jet, de lijntrek, grijpkranen, jackpot, schietsalon en de viskraam. Dinsdag om 20.00 uur worden de winnaars van de jaarlijkse kermisloterij bekend gemaakt. Bij supermarkt Coop kunnen mensen sparen voor gratis ritjes in attracties die op de Liempdse kermis staan.

Twee weken later, op vrijdag 14 augustus, wordt de kermis in Boxtel geopend. De bekende artiest Yes-R brengt is om 18.45 uur te gast op het Breukelsplein voor een optreden. Dit is het startsein voor vijf dagen kermisplezier in Boxtel. Nieuwe attracties zijn de Tornado en de Disco Dancer. Ook is de Enterprise, die ruim twintig jaar geleden voor het laatst in Boxtel stond, terug van weggeweest. Bijzonder is ook dat er op de Boxtelse kermis speciale Kermisharten verkrijgbaar zijn: koeken die vroeger gebruikt werden om de liefde aan elkaar te verklaren...

De Boxtelse kermis duurt tot en met 19 augustus. Nieuw is de kermisloterij op maandag 17 augustus tussen 18.00 en 18.45 uur bij de entree van de Croonpassage. Een dag later, op dinsdag 18 augustus, wordt voor de tweede keer het kermiskienen op de botsautobaan op de Markt gehouden, in samenwerking met stichting Eet met je hart. Tijdens de kermis wordt op of rondom het kermisterrein iedere dag een gouden ticket verstopt. De vinder wint kermispenningen om de kermis gratis te beleven. De locatie van het ticket wordt iedere dag via Facebook met een cryptische omschrijving vrijgegeven.

Vanaf 1 augustus is het bonnenboekje weer verkrijgbaar. Mensen die een aankoop doen bij een centrumwinkelier, krijgen het bonnenboekje gratis mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 33 minuten geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 2 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 4 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 5 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 7 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 8 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 23 uur geleden