Britt werd uit het publiek gekozen om met Yes-R een remix te zingen van 'Monster', een hit van Eminem.
Britt werd uit het publiek gekozen om met Yes-R een remix te zingen van 'Monster', een hit van Eminem.

Kermis start met muziekprimeur

Algemeen

Vanaf de cakewalk heeft rapper Yes-R vrijdag 14 augustus aan het begin van de avond de zesdaagse Boxtelse kermis geopend. Aan het einde van zijn optreden van ongeveer een halfuur zong hij 'Hallo', de nieuwe single die eind deze maand wordt gelanceerd. Aansluitend werden confetti-kanonnen leeggeschoten en begonnen de attracties te draaien. 

Voorafgaand aan het optreden mochten vier kinderen even met de rapper op de foto tijdens een 'meet & greet'. Het waren de winnaars van een actie die kermisambtenaar Richard Schuurs had opgezet is samenwerking met Brabants Centrum. Kyra Pimenta (7) was een van hen en straalde toen Yes-R haar een hand gaf en ze samen poseerden voor de fotograaf. ,,Ik wilde Yes-R heel graag in het echt ontmoeten! Stiekem vind ik zijn zoontje Yessin ook erg leuk. Ik vond het super om hen samen te zien optreden bij SBS6! Yessin stal echt de show!", vertelde de leerling van basisschool De Vorsenpoel. Even later zong Kyra uit volle borst mee met 'Leipe Mocro Flavour', een van de hits die Yes-R over het Breukelsplein liet schallen.

Ook Lisa van der Maas (11) mocht met de rapper op de foto, net als Jaycee-Linn Huijberts (5), die zegt verliefd te zijn op Yes-R. Haar anderhalf jaar oude broertje vond alle aandacht maar niks en liet de fotoshoot voorbij gaan... Britt werd uit het publiek gekozen om de remix van 'Monster' te zingen met Yes-R: ,,Een nummer van mijn grote voorbeeld Eminem", aldus de rapper. 

Yes-R werd verwelkomd door wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel. Die vertelde dat deze keer niet zoals andere jaren een ballonnenwedstrijd werd gehouden. De ballonnen die her en der terechtkomen vervuilen het milieu en dat past niet bij het imago van een groene en duurzame gemeente die Boxtel wil uitstralen. ,,Volgende jaar zorgen we voor een alternatief", aldus Van de Wiel. 

Zaterdag 15 augustus en de dagen erna gaan de attracties om 13.00 uur. Ze draaien vrijdag en zaterdag om 01.30 uur en van zondag tot en met woensdag een uurtje eerder. De kermis in Boxtel is als vanouds verdeeld over twee locaties: de Markt en het Breukelsplein. 

Confetti-kanonnen werden leeggeschoten als startsein van de kermis.
Vier kinderen wonnen een 'meet & greet' met Yes-R in de cakewalk.
Een paar honderd mensen kwamen op de opening van de Boxtelse kermis af.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 4 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 9 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 10 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 11 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 12 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 14 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 16 uur geleden