Afbeelding

Herenboerderij in Vlaamse schuur

Algemeen

Bijna twee jaar geleden gaf wethouder Peter van de Wiel nog aan niet te willen meewerken aan de bouw van opstallen in het Wilhelminapark. Nu verleent het gemeentebestuur van Boxtel vergunningen zodat de voedselcoöperatie Herenboeren er een prefab unit en twee zeecontainers kan plaatsen. Bouwen op het landgoed aan de rijksweg A2 leek aanvankelijk uit den boze, maar de meningen zijn veranderd. Dat bleek dinsdagavond tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering van 2016.

Oppositiepartij Balans zei bij monde van fractievoorzitter Wim van der Zanden 'verbaasd' te zijn over de vergunning voor de plaatsing van de tijdelijke units. Ondanks dat het bestemmingsplan bebouwing niet toestaat, mogen die gedurende drie jaren blijven staan. De opstallen zijn nodig voor de inrichting van een informatiecentrum en een kantine en voor opslag van goederen. De gemeente Boxtel geeft ook aan op termijn mee te willen werken aan de bouw van een Vlaamse schuur in het Wilhelminapark.

Reden voor de ommezwaai die het gemeentebestuur heeft gemaakt, heeft alles te maken met de houding van de provincie Noord-Brabant, antwoordde wethouder Van de Wiel op vragen van Balans. ,,Ambtelijk én bestuurlijk overleg wijst uit dat de provincie groot voorstander is van dit project en zich sterk wil maken voor de bouw van een definitief onderkomen in de vorm van een Vlaamse schuur. De haalbaarheid is groter dan wij dachten. Voorts hebben de Herenboeren ons ervan overtuigd dat de plaatsing van tijdelijke units nodig is om te zorgen dat meer mensen zich aansluiten." (Foto: Albert Stolwijk).

Lees het volledige artikel in de dubbeldikke kersteditie van Brabants Centrum van donderdag 22 december. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het kleinschalige popfestival Boer zoekt Band beleefde vorig jaar haar laatste editie vanwege het sluiten van café D'n Boer aan de Corpus. Komend weekend debuteert de opvolger ervan op de Markt: Boxtel on Stage.
Nieuw event Boxtel on Stage debuteert: 'We brengen reuring naar de Markt' Cultuur 2 uur geleden
Logo
Yvonne van den Biggelaar en haar man Marc worden in winkelcentrum Oosterhof overburen van elkaar. Yvonne gaat er namelijk de Primera runnen die woensdag 15 mei de deuren opent. Zij blijft op de achtergrond ook een dag in de week actief voor DA Drogisterij & Parfumerie Van den Biggelaar.
'Primera maakt aanbod Oosterhof nog completer' Zakelijk 4 uur geleden
Het gilde uit Gemonde bracht dinsdagavond een vendelgroet aan de nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel Eiko Smid.
Nieuwe burgemeester Eiko Smid wil inwoners van gemeente Sint-Michielsgestel leren kennen Politiek 5 uur geleden
Organiste Gonny van der Maten
Organist combineert polyfonie met romantische muziek Cultuur 6 uur geleden
Ateliermiddag basisschool De Beemden.
Ateliermiddag bij De Beemden groot succes Cultuur 6 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Film Bloedverwanten op herhaling in Muziekhuis Cultuur 9 uur geleden
Logo
Artist impression van het gebouw met boven- en benedenwoningen.
Nieuwbouwproject in Liempde: schop mag in de grond Bouwen en wonen 23 uur geleden
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde Cultuur gisteren