18:09:35    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Tue 12 May 2020 14:47

Henry van Dijk werkt vandaag veertig jaar in Apotheek Oosterhof

Lettergrootte: A- A+

Henry van Dijk werkt vandaag veertig jaar in Apotheek Oosterhof

Op de foto: Henry van Dijk helpt als apothekersassistent elke dag heel wat mensen. Hij werkt al veertig jaar bij Apotheek Oosterhof. (Foto: Bas van den Biggelaar).

,,Ongelooflijk, al veertig jaar. De tijd gaat snel." Dinsdag 12 mei werkte Liempdenaar Henry van Dijk exact veertig jaar bij Boots Apotheek Oosterhof in Boxtel. Een bijzondere dag. ,,Alles is versierd hier", vertelt Van Dijk.

Hij is apothekersassistent en staat veelvuldig achter de balie in de apotheek. Zodoende is hij een bekend gezicht voor veel mensen. ,,Vooral vrouwen zijn apothekersassistent. Ik ben destijds begonnen met halve dagen werken, omdat ik topsport bedreef. Ik trainde tweemaal per dag en gaf 's avonds nog les."

Een blessure maakte die actieve levensstijl niet meer mogelijk voor de judoka. ,,Toen ben ik hele dagen gaan werken, dat was in 1983. Mijn sportprestaties werden prompt beter. Ik had blijkbaar te veel getraind, daar kwam ik wat laat achter..."

HELPEN

Van Dijk gaat met plezier naar zijn werk. ,,Ik houd ervan mensen te helpen en dat doe ik in feite de hele dag. Hoewel sommige medicijnen tegenwoordig niet altijd leverbaar zijn. Dat is vervelend, maar de meeste mensen hebben daar wel begrip voor, omdat ze erover gelezen of gehoord hebben."

De Liempdenaar roemt de sfeer in de apotheek. ,,Ik heb fijne collega's, ze komen me straks nog feliciteren. De apotheker heeft de zaken goed op de rit. En ik werk lekker dicht bij huis. Liempde is maar tien minuten fietsen."

In het verleden maakte Van Dijk ook minder prettige jaren mee. ,,Er waren destijds drie apotheken, maar die in de wijk Selissenwal ging dicht. Daardoor kregen wij het enorm druk. Toen liep het een poos niet goed. Gelukkig is dat voorbij. Nu gaat het weer soepel."

In coronatijd is het volgens de automatische telefoonbeantwoorder van Boots Apotheken erg druk. Van Dijk heeft daar weinig last van. ,,Er mag maar een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen. Daardoor oogt het rustiger. Er staat geen hele rij te wachten, althans, niet binnen."

De veertig dienstjaren zitten erop, op naar de vijftig. Van Dijk: ,,Ik ben 61, de vijftig jaar maak ik niet vol. Toen ik van school kwam, moest ik achttien maanden in militaire dienst. Daarna ben ik pas in de apotheek begonnen."

p Henry van Dijk helpt als apothekersassistent elke dag heel wat mensen. Hij werkt al veertig jaar bij Boots Apotheek Oosterhof en heeft het daar heel goed naar zijn zin. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Betere doorstroming door slimme stoplichten Vic. van Alphenlaan

Betere doorstroming door slimme stoplichten Vic. van Alphenlaan

Geen losse kabels meer die over de weg naar het stoplicht hangen. Het verkeer op het kruispunt Mgr. Wilmerstraat/Vicaris Van... >>

Fri 05 Jun 2020 15:44

Medewerkers Vion demonstreren voor Boxtelse vestiging

Medewerkers Vion demonstreren voor Boxtelse vestiging

Medewerkers van varkensslachterij Vion demonstreren voor de Boxtelse vestiging op bedrijventerrein Ladonk. Met borden en t-shirts met leuzen als... >>

Thu 04 Jun 2020 16:13

De Ploegers schort activiteiten op voor komend jaar

De Ploegers schort activiteiten op voor komend jaar

Een rigoureus besluit van De Ploegers: het bestuur van de prinsenvereniging heeft besloten alle activiteiten die voor het naderende... >>

Wed 03 Jun 2020 20:19

Geen uitbreiding voor Oosterhof

Geen uitbreiding voor Oosterhof

Winkelcentrum Oosterhof wordt vernieuwd, maar niet uitgebreid. Dat stelt de vereniging van eigenaren (vve) in een persverklaring.

>>

Wed 03 Jun 2020 15:07

Achttien medewerkers Vion Boxtel positief getest op corona

Achttien medewerkers Vion Boxtel positief getest op corona

De GGD heeft bij 18 medewerkers van slachterij Vion in Boxtel een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat blijkt uit het onderzoek dat... >>

Tue 02 Jun 2020 16:55

Advertenties

EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Toverboom Filipe Meubelmakerijdenberg Geerts advies Alfa Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Remax-optimus TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Olieenzo Huidtherapie