03:19:34    woensdag, 08 juli 2020
brabants centrum logo
Tue 12 May 2020 14:47

Henry van Dijk werkt vandaag veertig jaar in Apotheek Oosterhof

Lettergrootte: A- A+

Henry van Dijk werkt vandaag veertig jaar in Apotheek Oosterhof

Op de foto: Henry van Dijk helpt als apothekersassistent elke dag heel wat mensen. Hij werkt al veertig jaar bij Apotheek Oosterhof. (Foto: Bas van den Biggelaar).

,,Ongelooflijk, al veertig jaar. De tijd gaat snel." Dinsdag 12 mei werkte Liempdenaar Henry van Dijk exact veertig jaar bij Boots Apotheek Oosterhof in Boxtel. Een bijzondere dag. ,,Alles is versierd hier", vertelt Van Dijk.

Hij is apothekersassistent en staat veelvuldig achter de balie in de apotheek. Zodoende is hij een bekend gezicht voor veel mensen. ,,Vooral vrouwen zijn apothekersassistent. Ik ben destijds begonnen met halve dagen werken, omdat ik topsport bedreef. Ik trainde tweemaal per dag en gaf 's avonds nog les."

Een blessure maakte die actieve levensstijl niet meer mogelijk voor de judoka. ,,Toen ben ik hele dagen gaan werken, dat was in 1983. Mijn sportprestaties werden prompt beter. Ik had blijkbaar te veel getraind, daar kwam ik wat laat achter..."

HELPEN

Van Dijk gaat met plezier naar zijn werk. ,,Ik houd ervan mensen te helpen en dat doe ik in feite de hele dag. Hoewel sommige medicijnen tegenwoordig niet altijd leverbaar zijn. Dat is vervelend, maar de meeste mensen hebben daar wel begrip voor, omdat ze erover gelezen of gehoord hebben."

De Liempdenaar roemt de sfeer in de apotheek. ,,Ik heb fijne collega's, ze komen me straks nog feliciteren. De apotheker heeft de zaken goed op de rit. En ik werk lekker dicht bij huis. Liempde is maar tien minuten fietsen."

In het verleden maakte Van Dijk ook minder prettige jaren mee. ,,Er waren destijds drie apotheken, maar die in de wijk Selissenwal ging dicht. Daardoor kregen wij het enorm druk. Toen liep het een poos niet goed. Gelukkig is dat voorbij. Nu gaat het weer soepel."

In coronatijd is het volgens de automatische telefoonbeantwoorder van Boots Apotheken erg druk. Van Dijk heeft daar weinig last van. ,,Er mag maar een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen. Daardoor oogt het rustiger. Er staat geen hele rij te wachten, althans, niet binnen."

De veertig dienstjaren zitten erop, op naar de vijftig. Van Dijk: ,,Ik ben 61, de vijftig jaar maak ik niet vol. Toen ik van school kwam, moest ik achttien maanden in militaire dienst. Daarna ben ik pas in de apotheek begonnen."

p Henry van Dijk helpt als apothekersassistent elke dag heel wat mensen. Hij werkt al veertig jaar bij Boots Apotheek Oosterhof en heeft het daar heel goed naar zijn zin. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Jordy van den Boer pakt handschoen centrum op

Jordy van den Boer pakt handschoen centrum op

Evenementenorganisator Jordy van den Boer is coördinator bruisend centrum Boxtel.

>>

Tue 07 Jul 2020 17:26

Liempds boules-toernooi gaat waarschijnlijk door

Liempds boules-toernooi gaat waarschijnlijk door

De organisatie van de Open Liempdsen Herd Jeu de Boules Kampioenschappen is van plan het evenement op zondag 6 september te houden. Door de... >>

Tue 07 Jul 2020 15:24

CDA kiest Vera Brouns als lijsttrekker

CDA kiest Vera Brouns als lijsttrekker

De leden van oppositiepartij CDA Boxtel hebben Vera Brouns gekozen als lijsttrekker voor de naderende herindelingsverkiezingen in december.... >>

Tue 07 Jul 2020 10:11

Combinatie95: 'Kijk eerst eens naar andere dorpen'

Combinatie95: 'Kijk eerst eens naar andere dorpen'

De kermis is ook in Liempde definitief van de baan. Toch wil coalitiepartij Combinatie95 dat er nog een overleg komt tussen de gemeente met... >>

Tue 07 Jul 2020 09:30

Twee verdachten opgepakt voor brandstichting De La Salle

Twee verdachten opgepakt voor brandstichting De La Salle

De politie heeft vanochtend twee verdachten opgepakt voor de brandstichting bij jeugdzorginstelling De La Salle. Die vond plaats op vrijdag 3... >>

Mon 06 Jul 2020 12:23

Advertenties

Elan Bikes support Geld en Makelaardij Huidtherapie Toverboom Doornmalen electro Beleef Boxtel buisman optiek Remax-optimus Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Alfa TopSlank Geerts advies EmielTechniek