Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Boxtelse kerstfair met Duitse ambities

Algemeen

De Boxtelse kerstfair krijgt dit jaar een flinke upgrade vergeleken met de vorige edities. Meer sfeer, meer kerstversiering, meer eensgezindheid en gezelligheid in het centrum. Dat is de doelstelling voor de markt die op zondag 16 december wordt gehouden. Organisator Jordy van den Boer heeft er hard aan moeten trekken, maar heeft alle ondernemers uiteindelijk op een lijn kunnen krijgen. ,,Ik voorzie mooie dingen voor de toekomst als we deze samenwerking de komende jaren voort kunnen zetten", geeft hij aan.

De ondernemende Van den Boer streeft de sfeer op de bekende Duitse kerstmarkten na. ,,Qua aankleding en grootte van de houten kramen die op dergelijke markten staan, gaan we het in Boxtel nog niet halen. Dat is op dit moment alleen al gekeken naar de kosten écht te hoog gegrepen. Maar sfeervol en gezellig gaan we het zeker maken dit jaar", vertelt hij enthousiast.

Dat kerstgevoel begint al bij de aankleding zeg Van den Boer. Honderden kerstbomen en veel verlichting en vuurkorven moeten daar voor zorgen. De kerstman en disneyfiguren zoals ijsprinses Elsa uit de film Frozen entertainen de kinderen. Ook komen er op diverse plekken in het centrum, zoals in de Stationsstraat en de Rechterstraat, grote bogen die de 'ingangen' van de fair markeren. ,,En als klap op de vuurpijl laten we het ook nog eens sneeuwen in het straatje bij de Hema en in de Croonpassage", vertelt Van den Boer trots. ,,Daarnaast zorgen we dat door het hele centrum dezelfde muziek te horen is, zodat alles harmonieus aanvoelt", voegt hij daar aan toe.

KRAMEN

Maar een kerstmarkt staat of valt bij de deelnemende ondernemers. Dat aantal liet in de aanloop naar het evenement nog wat te wensen over, maar inmiddels weet Van den Boer te vertellen dat er bijna zeventig kraamhouders aanwezig zijn. ,,Hier kunnen bezoekers van alles kopen voor de kerst. Er worden diverse lekkernijen, sieraden en presentjes aangeboden." De organisator geeft aan dat het zijn insteek was om zoveel mogelijk Boxtelse ondernemers bij de kerstmarkt te betrekken. ,,Zo hebben we de samenwerking gezocht met lokale ondernemers voor onder meer de aankleding. De kerstbomen komen uit Boxtel en MagicFX zorgt bijvoorbeeld voor de sneeuw", legt Van den Boer desgevraagd uit.

MET JE HART

Naast sfeer wil de organisatie ook graag de kerstgedachte uitdragen. Daarom is Met je Hart als goed doel gekozen. Wie een kraam huurt voor de kerstmarkt draagt daar meteen een steentje aan bij. Tien euro van de huur gaat namelijk naar een uitgebreide lunch voor zo'n veertig eenzame ouderen. ,,Die vindt plaats in werkcafé De Link onder de raadzaal van het gemeentehuis. Van het geld kunnen we de senioren echt in het zonnetje zetten. Daarbij sponsoren enkele lokale bedrijven, zoals Albert Heijn, ook een deel van de lunch. Mooi toch?", vertelt Van den Boer.

De kerstfair in het centrum van Boxtel begint zondag 16 december om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Daarna is er voor alle bezoekers nog een spectaculaire eindshow vol met licht- en geluidseffecten op de dan net officieel geopende vernieuwde Markt. Van den Boer: ,,En die is zeker de moeite waard om te bekijken."

OP DE FOTO: De kerstman is ook dit jaar van de partij tijdens de kerstfair in het centrum van Boxtel. Deze editie staat volgens de organisatie in het teken van meer sfeer en gezelligheid. (Archieffoto: Daisy Renders).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 6 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 12 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 13 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 14 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 15 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 17 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 18 uur geleden