16:47:39    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Sun 16 Dec 2018 14:10

Boxtelse kerstfair met Duitse ambities

Lettergrootte: A- A+

Boxtelse kerstfair met Duitse ambities

De Boxtelse kerstfair krijgt dit jaar een flinke upgrade vergeleken met de vorige edities. Meer sfeer, meer kerstversiering, meer eensgezindheid en gezelligheid in het centrum. Dat is de doelstelling voor de markt die op zondag 16 december wordt gehouden. Organisator Jordy van den Boer heeft er hard aan moeten trekken, maar heeft alle ondernemers uiteindelijk op een lijn kunnen krijgen. ,,Ik voorzie mooie dingen voor de toekomst als we deze samenwerking de komende jaren voort kunnen zetten", geeft hij aan.

De ondernemende Van den Boer streeft de sfeer op de bekende Duitse kerstmarkten na. ,,Qua aankleding en grootte van de houten kramen die op dergelijke markten staan, gaan we het in Boxtel nog niet halen. Dat is op dit moment alleen al gekeken naar de kosten écht te hoog gegrepen. Maar sfeervol en gezellig gaan we het zeker maken dit jaar", vertelt hij enthousiast.

Dat kerstgevoel begint al bij de aankleding zeg Van den Boer. Honderden kerstbomen en veel verlichting en vuurkorven moeten daar voor zorgen. De kerstman en disneyfiguren zoals ijsprinses Elsa uit de film Frozen entertainen de kinderen. Ook komen er op diverse plekken in het centrum, zoals in de Stationsstraat en de Rechterstraat, grote bogen die de 'ingangen' van de fair markeren. ,,En als klap op de vuurpijl laten we het ook nog eens sneeuwen in het straatje bij de Hema en in de Croonpassage", vertelt Van den Boer trots. ,,Daarnaast zorgen we dat door het hele centrum dezelfde muziek te horen is, zodat alles harmonieus aanvoelt", voegt hij daar aan toe.

KRAMEN

Maar een kerstmarkt staat of valt bij de deelnemende ondernemers. Dat aantal liet in de aanloop naar het evenement nog wat te wensen over, maar inmiddels weet Van den Boer te vertellen dat er bijna zeventig kraamhouders aanwezig zijn. ,,Hier kunnen bezoekers van alles kopen voor de kerst. Er worden diverse lekkernijen, sieraden en presentjes aangeboden." De organisator geeft aan dat het zijn insteek was om zoveel mogelijk Boxtelse ondernemers bij de kerstmarkt te betrekken. ,,Zo hebben we de samenwerking gezocht met lokale ondernemers voor onder meer de aankleding. De kerstbomen komen uit Boxtel en MagicFX zorgt bijvoorbeeld voor de sneeuw", legt Van den Boer desgevraagd uit.

MET JE HART

Naast sfeer wil de organisatie ook graag de kerstgedachte uitdragen. Daarom is Met je Hart als goed doel gekozen. Wie een kraam huurt voor de kerstmarkt draagt daar meteen een steentje aan bij. Tien euro van de huur gaat namelijk naar een uitgebreide lunch voor zo'n veertig eenzame ouderen. ,,Die vindt plaats in werkcafé De Link onder de raadzaal van het gemeentehuis. Van het geld kunnen we de senioren echt in het zonnetje zetten. Daarbij sponsoren enkele lokale bedrijven, zoals Albert Heijn, ook een deel van de lunch. Mooi toch?", vertelt Van den Boer.

De kerstfair in het centrum van Boxtel begint zondag 16 december om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Daarna is er voor alle bezoekers nog een spectaculaire eindshow vol met licht- en geluidseffecten op de dan net officieel geopende vernieuwde Markt. Van den Boer: ,,En die is zeker de moeite waard om te bekijken."

OP DE FOTO: De kerstman is ook dit jaar van de partij tijdens de kerstfair in het centrum van Boxtel. Deze editie staat volgens de organisatie in het teken van meer sfeer en gezelligheid. (Archieffoto: Daisy Renders).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Voorlopige kosten coronacrisis voor gemeente Boxtel ruim twee ton

Voorlopige kosten coronacrisis voor gemeente Boxtel ruim twee ton

Nog niet alle effecten van de coronacrisis zijn te overzien, maar het Boxtelse college van burgemeester en wethouders heeft al wel een overzicht... >>

Fri 10 Jul 2020 16:37

Te weinig geld in Boxtel voor extra geluidsmaatregelen

Te weinig geld in Boxtel voor extra geluidsmaatregelen

Extra geld voor meer geluidsmaatregelen rond het Boxtelse spoor kan de gemeente niet vrijmaken. Dit >>

Thu 09 Jul 2020 17:48

Galastoet groep 8 in Gemonde

Galastoet groep 8 in Gemonde

Een bonte stoet trok donderdagochtend door Gemonde. De leerlingen van groep acht van de Sint-Lambertusschool namen met een rit door... >>

Thu 09 Jul 2020 14:25

Groepachters spelen Crazy 44 in de Boxtelse straten

Groepachters spelen Crazy 44 in de Boxtelse straten

Crazy 44. Momenteel spelen de groepachters van de Angelaschool dit spel in de Boxtelse straten. Mensen worden op straat bevraagd en de redactie... >>

Wed 08 Jul 2020 14:04

Jordy van den Boer pakt handschoen centrum op

Jordy van den Boer pakt handschoen centrum op

Evenementenorganisator Jordy van den Boer is coördinator bruisend centrum Boxtel.

>>

Tue 07 Jul 2020 17:26

Advertenties

Toverboom Podium Boxtel Remax-optimus Huidtherapie Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg TopSlank Doornmalen electro Geerts advies buisman optiek EmielTechniek Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Olieenzo