Boxtel stond zaterdagavond in het teken van de Bokselse Kwis. In huizen, maar ook op straat voltooiden mensen de opdrachten uit het kwisboek. (Foto: Albert Stolwijk).
Boxtel stond zaterdagavond in het teken van de Bokselse Kwis. In huizen, maar ook op straat voltooiden mensen de opdrachten uit het kwisboek. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Bokselse Kwis: gestructureerde chaos

Algemeen

Vol fanatisme namen bijna tweeduizend mensen, verdeeld over 95 teams, deel aan de vierde editie van de Bokselse Kwis. Verslaggever Linda van de Wiel maakte deel uit van team G-Force. Hieronder haar verslag.

Chaos, dat is het juiste woord voor de eerste deelname van team G-Force aan de Bokselse Kwis. Voor ons allemaal was deze vierde editie van de quiz,  die heel Boxtel op de been bracht, de eerste. En dus was er geen plan. Maar wel veel fanatisme, krakende hersenen, stapels boeken over Boxtel en een dozijn laptops.

Chaos dus, want om 18.00 uur werd bedacht dat we waarschijnlijk kaneelbroodjes of bolussen moesten gaan bakken. Natuurlijk waren niet alle ingrediënten in huis, waardoor deze in allerijl gehaald moesten worden. Gelukkig hadden we wel een ananas. Want we hadden het sterke vermoeden dat we deze nodig hadden.  En er waren categorieën, dus klonk het al snel: ,,Wie heeft er een tien voor taal? Wie weet er veel van sport?"

Op deze manier kwam er toch wat structuur en werd er door de dertien fanatiekelingen van G-Force geworsteld met onwaarschijnlijke muzikale duetten, verbasterde bandnamen en de cultuurhistorische as. En werd er keihard onderhandeld over puzzelstukjes en beten we ons vast in een onwaarschijnlijk complexe 'Kinderen voor Kinderen'-opdracht. Kortom: het was een enerverende en uiteindelijk toch gestructureerde chaos. Ik ga me maar vast verdiepen in het strijdplan voor de editie van 2018. In verschillende huizen zag ik waslijnen hangen. Toch wel een goed idee. Maar eerst neem ik een stukje ananas…

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Annelieke van der Linden

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar

Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 25 minuten geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 2 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 3 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 5 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 6 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 7 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 22 uur geleden