Martin (links) en Kristian Lapré in hun zaak Dressnocode aan de Breukelsestraat, waar verschillende beroemdheden hun kleding kopen. De broers maken ook furore met hun vrijmibo-feesten in Boxtel en komen zaterdag 24 juni met Club DNC naar het Beach Break Festival.
Martin (links) en Kristian Lapré in hun zaak Dressnocode aan de Breukelsestraat, waar verschillende beroemdheden hun kleding kopen. De broers maken ook furore met hun vrijmibo-feesten in Boxtel en komen zaterdag 24 juni met Club DNC naar het Beach Break Festival. Foto: Bas van den Biggelaar.

Kristian en Martin Lapre maken furore op Beach Break Festival met Club DNC

Beach Break Festival

Club DNC, ook bekend als de vrijmibo-feesten van modezaak Dressnocode, komt zaterdag 24 juni naar het Beach Break Festival. Ondernemers Kristian en Martin Lapré uit Boxtel staan te popelen. ,,Een thuisfeest met bekenden dat uit de hand loopt”, lachen de Boxtelse broers “maar dan in de goede zin van het woord!” 

Voetbaltenues van onder andere (oud-) internationals Gregory van der Wiel, Jeroen Zoet en Marten de Roon hangen aan de muur van Dressnocode aan de Breukelsestraat. Ook dj’s als Hardwell en Martin Garrix hebben er kleding gekocht. Het zijn slechts een paar beroemde klanten van de op het oog kleine en knusse kledingzaak aan de Breukelsestraat, gespecialiseerd in Scandinavische merken.

Beach Break Festival 2023

Vrijdag 24 juni (vanaf 20.00)
Indoor: Dames tegen de Heren
De Heeren van Aemstel Band
Elize
Dames Draaien Door
Vonne
Quin Tonic

Outdoor: Snikheet
Kruzo
Tyra Talisa
Snikheet Soundsystem
Kefas Seasons (MC)
Jevo

Zaterdag 24 juni (vanaf 19.00)
Indoor: Tributenight
The Scientists (Tribute to Coldplay)
Lenny Jay (Tribute to Michael Jackson)
Vince Smix

Outdoor: Club DNC
Decade
Easttown
Theodor Nabuurs
Club DNC Soundsystem
Bart Simple
Car Bonize
Michael Hesp

Zondag 25 juni (13.00-18.00)
Kidsfestival met onder andere het DJ Kids Team
Speciaalbierplein


Het volleybaltoernooi vindt zaterdag en zondag overdag plaats. Meer info en tickets via www.beachbreakfestival.nl.

IBIZA

Het beroemde lijstje van klanten is inmiddels gegroeid, maar dat ontstond niet zomaar. ,,Dat zaadje hebben we bewust geplant. Dat begon vijftien jaar geleden al met een fotoshoot die we hielden met profvoetballer Kees Luijkx op Ibiza. Hij speelde toen voor AZ en werd net voor Jong Oranje geselecteerd”, vertelt Martin. ,,Maar ‘t kreeg pas echt zijn huidige vorm nadat Gregory, toen Ajacied, iets op zijn sociale media plaatste over ons”, vult Kristian aan. 

Ook binnen de dj-scene groeide de bekendheid, die ooit begon met het duo Bassjackers uit Tilburg, goede bekenden van de ondernemers. ,,En die jongens hebben weer met dj’s als Hardwell en Martin Garrix in de studio gestaan”, vertelt Kristian. ,,We zijn in 2007 begonnen als webshop met Scandinavische modemerken. Die vroegen ons op een gegeven moment of wij hen wilden vertegenwoordigen.” Martin: ,,Toen zijn we ook een agentschap begonnen.” Kristian: ,,De webshop loopt nog steeds goed, maar het agentschap is nu onze corebusiness. En in coronatijd lanceerden we ons eigen merk: Vänner. Onze tweede collectie is er nu, we liggen in 55 winkels.”

NO DRESSCODE

Maar wat hebben die feestjes dan met de kledingzaak te maken? Nou, zo’n combi was altijd al het oorspronkelijke plan. ,,In veel horecagelegenheden golden zestien jaar geleden nog vaak kledingvoorschriften, geen sneakers bijvoorbeeld”, legt Martin uit. ,,Daar waren wij echt op tegen. Je moet gewoon jezelf kunnen uiten, ook in wat je draagt”, vervolgt Kristian. Daar is de naam van hun zaak dan ook vandaan gekomen: ‘no dresscode’. ,,Maar ja, Dressnocode bekt lekkerder”, lacht hij.

Uitgaan en kleding, daar lag dus een linkje. Bovendien volgde Kristian een opleiding vrijetijdsmanagement en was Martin juist weer veel met mode bezig. Kristian: ,,Maar die feestjes, daar kwam het nooit écht van.” Totdat Dressnocode vorig jaar wegens het 15-jarig bestaan in LSeven een ‘vrijdagmiddag-borrel’ hield. Of ja, de broers noemden het een vrijmibo, maar uiteindelijk werd het ‘n groot feest. Martin: ,,Er kwamen vier dj’s die ook wereldwijd optreden.” Kristian: ,,We kregen daar zo’n enthousiaste reacties op, dat we het vaker moesten doen. We nodigden mensen uit die we zelf kennen en hun vrienden. Het voelde als een soort reünie.”

NOOIT GEDOE

Met diezelfde insteek zijn de broers verder gegaan met hun inmiddels razend populaire en telkens uitverkochte vrijmibo’s, steeds in samenwerking met wisselende Boxtelse horecalocaties. En natuurlijk, dankzij hun netwerk, met bekende dj’s. Martin: ,,Dat begint altijd met een hapje en een drankje, wat langzaam omslaat in een feest. Kristian: ,,We krijgen ook altijd terug te horen: het is net een thuisfeestje zoals vroeger, dat vervolgens compleet uit de hand loopt. We kennen altijd minstens één iemand van elke vriendengroep die binnen staat. Daardoor hebben we ook nooit gedoe en blijft het gezellig.”

Als kers op de taart wordt een deel van het Beach Break Festival op zaterdag 24 juni omgetoverd tot Club DNC. Bezoekers kunnen ook via Kristian en Martin kaartjes kopen door te mailen naar info@dressnocode.nl: zij mogen twee uur eerder het terrein op en beginnen, zoals altijd, met een hapje en een drankje. Waarna het feest ongetwijfeld zal losbarsten...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 5 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 10 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 11 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 12 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 13 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 15 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 16 uur geleden