Nienke Langenhuizen (links) en Eva Roos sloten het turnseizoen af met toestelfinales op het Nederlands kampioenschap in Ahoy.
Nienke Langenhuizen (links) en Eva Roos sloten het turnseizoen af met toestelfinales op het Nederlands kampioenschap in Ahoy. Foto: Eigen collectie.

Boxtelse turnsters gooien hoge ogen

Algemeen

Het Rotterdamse Ahoy was zondag het decor voor het Nederlands kampioenschap turnen. Namens de Boxtelse gymnastiek- en turnvereniging Tabitta hadden Nienke Langenhuizen en Eva Roos zich geplaatst voor twee toestelfinales, in de klasse senior divisie 1. Ze leverden topprestaties.

Onder het toeziend oog van de meegereisde supporters mocht Langenhuizen uitkomen op brug en balk en Roos op balk en vloer.

Langenhuizen begon met haar brugoefening. Die was niet geheel foutloos, bovendien viel ze, waardoor ze op de zevende plaats eindigde. De turnster herpakte zich uitstekend in haar balkfinale. Ze voerde een mooie oefening uit met moeilijke elementen, zoals twee flikflakken achter elkaar. Langenhuizen belandde ermee op de gedeelde derde plaats, de medaille ging echter naar haar mede-turnster die een hogere score had gekregen voor het onderdeel uitvoering.

Roos eindigde met een gloednieuwe oefening op balk direct achter haar clubgenote op een vijfde plaats. Op de vloer kwam ze nog beter uit de verf. Ze liet zien dat ze op dit onderdeel in haar klasse tot de top van Nederland behoort en won zilver. Het was de honderdste medaille voor Roos.

Langenhuizen sloot in Ahoy succesvolle turnjaren bij Tabitta Boxtel af, ze gaat studeren. De turnster heeft wel aangegeven verbonden te blijven met haar club.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Zakelijke mededeling: Hoe je kunt sparen voor je kinderen: spaarrekening, crypto’s en andere opties Algemeen 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Extinction Rebellion houdt klimaatactie in Kampina Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Auto ondersteboven op Bosscheweg Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Pasgeboren kalfjes moeten nog een naam krijgen Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leer over ontstaan van Hezelaarse Akkers en De Scheeken Algemeen 15 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Magisch rondje varen in het donker tijdens Boxtel by Night Algemeen 14 aug, 15:00
Afbeelding
Scouting Boxtel werft bestuursleden Algemeen 14 aug, 13:00
Afbeelding
Heikant in Esch krijgt een nieuwe asfaltdeklaag Algemeen 14 aug, 12:00