Liempdenaar Jan van den Biggelaar is bij het grote publiek intussen vooral bekend als Jan Biggel. Hij is een van de artiesten die optreedt komend weekeinde op D'n Tip.
Liempdenaar Jan van den Biggelaar is bij het grote publiek intussen vooral bekend als Jan Biggel. Hij is een van de artiesten die optreedt komend weekeinde op D'n Tip. Foto: Bas van den Biggelaar

Ploegers maken zich op voor feestweekend op D’n Tip in Liempde

Algemeen

Carnavalsstichting De Ploegers viert van 20 tot en met 22 mei het vijf keer elfjarig bestaansjubileum in een feesttent op evenemententerrein D’n Tip. Afgelopen carnaval werden geen officiële jubileumactiviteiten georganiseerd.

Onder het motto ‘Liemt, we meuge wir los!’, het motto dat de vorig jaar oktober geïnstalleerde prins Robert lanceerde, heeft de feestcommissie van De Ploegers een gevarieerd programma in petto. 

Vrijdag 20 mei treden hofkapel De Kromploegers en coverband ‘De Heeren van’ op. Bovendien laat dan ook DJ Willem (van Ruremonde) van zich horen. Een kaartje kost 5,55 euro per stuk. Zaterdag 21 mei gaat het dak eraf met de plaatselijke zanger Jan Biggel, maar ook met Arjan Oostrom, DJ Jerome en Mental Theo. Entree voor deze avond bedraagt 18,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link.

KUBBTOERNOOI

Het jubileumweekeinde wordt zondag 22 mei afgesloten met een kubbtoernooi en leuke kinderactiviteiten voor kinderen. Deze dag wordt geen entree geheven.

Piet Grilis was een van de oprichters van De Ploegers en speelde jarenlang de rol van Peer de Kromploeger. (Foto: archief Brabants Centrum).
De loopgroep op deze foto deed mee tijdens de optocht in 1979.
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
The Gents: na voorproefje nu het ‘volledige diner’ Algemeen 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Toch nog ouderenbingo door centrumondernemers Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Zakelijke mededeling: Hoe je kunt sparen voor je kinderen: spaarrekening, crypto’s en andere opties Algemeen 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Extinction Rebellion houdt klimaatactie in Kampina Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Auto ondersteboven op Bosscheweg Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Pasgeboren kalfjes moeten nog een naam krijgen Algemeen gisteren
Afbeelding
Leer over ontstaan van Hezelaarse Akkers en De Scheeken Algemeen 15 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Magisch rondje varen in het donker tijdens Boxtel by Night Algemeen 14 aug, 15:00