Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

GGD Hart voor Brabant zet mobiele teams in om mensen die niet zelf naar een vaccinatielocatie kunnen komen, een boosterprik te geven.
GGD Hart voor Brabant zet mobiele teams in om mensen die niet zelf naar een vaccinatielocatie kunnen komen, een boosterprik te geven. Foto: GGD Hart voor Brabant

Vaccinatieteams GGD boosteren nu ook mensen thuis

Algemeen

Vaccinatieteams van GGD Hart voor Brabant, met als werkgebied onder meer de gemeente Boxtel, gaan op pad om mensen die zelf niet naar een priklocatie kunnen komen een boosterspuit tegen corona te geven. Het gaat om thuiswonenden en om bewoners van instellingen zonder medische dienst.

Vanwege de zeer besmettelijke omikronvariant van het coronavirus moet er haast gemaakt worden met het boosteren. Juist bij de kwetsbare groep die niet mobiel is, geeft de GGD aan. Vandaar dat de gezondheidsdienst teams inzet die naar deze mensen toe gaan. Dat is wel arbeidsintensiever dan prikken op een centrale locatie, aldus de GGD. Er moet bijvoorbeeld altijd een arts deel uitmaken van een team. Ook is het belangrijk dat de boosterprik goed geregistreerd wordt zodat mensen de QR-code in de CoronaCheck app kunnen updaten.

GGD Hart voor Brabant zet zes teams in van drie mensen die instellingen zonder medische dienst bezoeken. Ze bestaan uit een administratief medewerker voor de registratie van de vaccinaties, een prikker en een arts. Naar niet-mobiele thuiswonenden gaan tweetallen, namelijk een administratief medewerker en een arts. Vooraf wordt een route uitgestippeld zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen werken.

In de vaccinatielocaties, waaronder De Braken in Boxtel, worden deze week al meer dan 100.000 boosterprikken gezet. Inmiddels kan iedereen van achttien jaar en ouder een afspraak inplannen voor deze vaccinatie. Dit kan online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Logo
Afbeelding
Nieuwe hoofdsponsor voor Langspiercross Sport 25 minuten geleden
Afbeelding
Sjoelers strijden om Boxtelse titel in De Rots Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Dorien Schouten bespeelt Smitsorgel basiliek Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Eric Ronnes waarnemend burgemeester in Gestel Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Nieuwe Stationsstraat na zes jaar eindelijk in zicht Bouwen en wonen 18 uur geleden
Afbeelding
Leden van elf verenigingen de hort op om clubkas te spekken Verenigingen 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Oud-topspeler Jacco Arends traint jeugd BC '80 Blusco Sport 20 uur geleden