GGD Hart voor Brabant zet mobiele teams in om mensen die niet zelf naar een vaccinatielocatie kunnen komen, een boosterprik te geven.
GGD Hart voor Brabant zet mobiele teams in om mensen die niet zelf naar een vaccinatielocatie kunnen komen, een boosterprik te geven. Foto: GGD Hart voor Brabant

Vaccinatieteams GGD boosteren nu ook mensen thuis

Algemeen

Vaccinatieteams van GGD Hart voor Brabant, met als werkgebied onder meer de gemeente Boxtel, gaan op pad om mensen die zelf niet naar een priklocatie kunnen komen een boosterspuit tegen corona te geven. Het gaat om thuiswonenden en om bewoners van instellingen zonder medische dienst.

Vanwege de zeer besmettelijke omikronvariant van het coronavirus moet er haast gemaakt worden met het boosteren. Juist bij de kwetsbare groep die niet mobiel is, geeft de GGD aan. Vandaar dat de gezondheidsdienst teams inzet die naar deze mensen toe gaan. Dat is wel arbeidsintensiever dan prikken op een centrale locatie, aldus de GGD. Er moet bijvoorbeeld altijd een arts deel uitmaken van een team. Ook is het belangrijk dat de boosterprik goed geregistreerd wordt zodat mensen de QR-code in de CoronaCheck app kunnen updaten.

GGD Hart voor Brabant zet zes teams in van drie mensen die instellingen zonder medische dienst bezoeken. Ze bestaan uit een administratief medewerker voor de registratie van de vaccinaties, een prikker en een arts. Naar niet-mobiele thuiswonenden gaan tweetallen, namelijk een administratief medewerker en een arts. Vooraf wordt een route uitgestippeld zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen werken.

In de vaccinatielocaties, waaronder De Braken in Boxtel, worden deze week al meer dan 100.000 boosterprikken gezet. Inmiddels kan iedereen van achttien jaar en ouder een afspraak inplannen voor deze vaccinatie. Dit kan online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
La Dolce Vita in Bruisend Centrum Boxtel Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Gidsen gaan nog twee keer extra op pad Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Publiek welkom bij Fruitdag Groot Duijfhuis Algemeen 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Klok bij ‘t Haventje herinnert aan hulp van ‘zwarte zusters’ Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Na bijna 85 jaar vaart De Ark opnieuw een andere koers Algemeen 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Kwart eeuw geleden: epicentrum van democratie in de vorm van ‘n beukenblad Algemeen 12 aug, 16:00
Logo
Afbeelding
Buschauffeuse: ’Altijd mannenbanen gehad’ Algemeen 12 aug, 13:00
Afbeelding
Hitte blijft probleem bij aanvoer varkens Algemeen 12 aug, 10:18