Onder toeziend oog van Sint-Nicolaas reikt Frank Geurtz van de opgeheven Wereldwinkel Just Fair een cheque van 2.500 euro uit aan voorzitter Wim Ketelaars (links) en secretaris Jan Staats (rechts) van Boxtel Vooruit.
Onder toeziend oog van Sint-Nicolaas reikt Frank Geurtz van de opgeheven Wereldwinkel Just Fair een cheque van 2.500 euro uit aan voorzitter Wim Ketelaars (links) en secretaris Jan Staats (rechts) van Boxtel Vooruit. Foto: Hans van Doorn

Just Fair schenkt 2.500 euro aan Boxtel Vooruit

Algemeen

Evenementenstichting Boxtel Vooruit werd vrijdag aangenaam verrast met een cheque van 2.500 euro. Die kregen voorzitter Wim Ketelaars en secretaris Jan Staats in kasteel Stapelen aangeboden door voorzitter Frank Geurtz van Just Fair. Uiteraard onder toeziend oog van de tijdelijke bewoner van het slot: Sinterklaas.

Just Fair, voorheen bekend als de Wereldwinkel, wordt opgeheven. Het resterende kassaldo wordt verdeeld over een aantal lokale goede doelen. Na stichting Leergeld Boxtel en natuurbelevingsproject Het Bewaarde Land is Boxtel Vooruit de derde en voorlaatste organisatie die een donatie ontving. ,,We kennen het bedrag specifiek toe voor de organisatie van de gratis jeugdactiviteiten waarbij we vragen om ook ervoor te zorgen dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen op de hoogte te houden zodat ze kunnen deelnemen”, meldt Geurtz. ,,Met onze bijdrage is het voor Boxtel Vooruit mogelijk om een aantal van de kinderactiviteiten ook het komend jaar weer te organiseren. De stichting ontvangt steeds minder bijdragen van de gemeente en heeft dringend donaties nodig om een aantal activiteiten te kunnen borgen.” 

De kostuums en uitmonstering die jaarlijks worden gebruikt voor Stapel op Sint zijn nodig aan vernieuwing toe, meldt secretaris Staats van de evenementenstichting. Hij is in zijn nopjes met de onverwachte meevaller. ,,Het geld gebruiken we ook om de kinderactiviteiten op Koningsdag op te pimpen.”

De kas van Just Fair is nu bijna leeg, aldus Geurtz. ,,Komende maand zullen we nog een donatie overhandigen aan een organisatie in Boxtel.” 

OP DE FOTO: Frank Geurtz van Just Fair overhandigt de cheque aan voorzitter Wim Ketelaars (links) en secretaris Jan Staats van Boxtel Vooruit. (Foto: Hans van Doorn).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het kleinschalige popfestival Boer zoekt Band beleefde vorig jaar haar laatste editie vanwege het sluiten van café D'n Boer aan de Corpus. Komend weekend debuteert de opvolger ervan op de Markt: Boxtel on Stage.
Nieuw event Boxtel on Stage debuteert: 'We brengen reuring naar de Markt' Cultuur 2 uur geleden
Logo
Yvonne van den Biggelaar en haar man Marc worden in winkelcentrum Oosterhof overburen van elkaar. Yvonne gaat er namelijk de Primera runnen die woensdag 15 mei de deuren opent. Zij blijft op de achtergrond ook een dag in de week actief voor DA Drogisterij & Parfumerie Van den Biggelaar.
'Primera maakt aanbod Oosterhof nog completer' Zakelijk 4 uur geleden
Het gilde uit Gemonde bracht dinsdagavond een vendelgroet aan de nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel Eiko Smid.
Nieuwe burgemeester Eiko Smid wil inwoners van gemeente Sint-Michielsgestel leren kennen Politiek 5 uur geleden
Organiste Gonny van der Maten
Organist combineert polyfonie met romantische muziek Cultuur 6 uur geleden
Ateliermiddag basisschool De Beemden.
Ateliermiddag bij De Beemden groot succes Cultuur 6 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Film Bloedverwanten op herhaling in Muziekhuis Cultuur 9 uur geleden
Logo
Artist impression van het gebouw met boven- en benedenwoningen.
Nieuwbouwproject in Liempde: schop mag in de grond Bouwen en wonen 23 uur geleden
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde Cultuur gisteren