Afbeelding
Foto: Archief Brabants Centrum

Boxtels lid PHV Steeds Vooruit veroordeeld voor dierenmishandeling

Algemeen

De 74-jarige man uit Boxtel die verdacht werd van het mishandelen van (politie)honden bij de Gemondse club PHV Steeds Vooruit is veroordeeld tot dertig uur taakstraf of vijftien dagen in de cel. Dat heeft de rechter vanmiddag besloten tijdens een zitting in het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch. De politie kwam de misstanden op het spoor na een uitzending van het onderzoeksprogramma Zembla. De Boxtelaar zelf vindt dat hij zijn hond geen pijn heeft gedaan. 

De Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV) heeft aangifte gedaan van dierenmishandeling naar aanleiding van drie korte filmpjes uit de Zembla-uitzending die ook tijdens de zitting getoond werden. Hierop is te zien dat de Boxtelaar dreigt met een elektrisch stroomstootwapen (een veedrijver) en met een harde slang en ketting slaande bewegingen maakt naar zijn hond Max. De officier van justitie vindt dit dierenmishandeling. Zo stelde zij tijdens de zitting dat het dier hard geraakt werd en dat de hond duidelijk wil vluchten omdat hij bang is en pijn heeft.

Toen de rechter vroeg wat de Boxtelaar zelf vond van de aantijgingen, was hij het hiermee oneens. Hij raakte de hond volgens hem ‘nauwelijks’ en kon het dier ‘zeker geen pijn hebben gedaan’.

De officier van justitie eiste 60 uur taakstraf of 30 dagen gevangenis, mede gebaseerd op vergelijkbare rechtszaken rondom dierenmishandeling. Voor de rechter vond echter de grote media-aandacht – onder andere de landelijke krant De Telegraaf en persbureau ANP waren aanwezig – en het feit dat de man zijn hobby en passie kwijt is, voldoende om de straf met de helft te verminderen.

Lees morgen meer in Brabants Centrum of in Ons BC.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Het Podiumbeest: laatste show Van de Veerdonk in De Serenade Algemeen 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Boxtel geniet van Dommeltheater Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘Fijn je buren beter te leren kennen’ Algemeen 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
Leerlingen JRL mogen weer op expeditie naar Bolivia Algemeen 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
Halloweentocht heeft engerds nodig Algemeen 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Ondernemers Croonpassage brengen leven in de brouwerij Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Muziek in kunstcafé Coupé Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Dinoplaatjes sparen bij supermarkt Plus Algemeen 24 sep, 16:21