Afbeelding

Week van de Ideeën levert 100 A4-tjes aan suggesties op

Algemeen Financiën (e) Economie (e) Nieuws (c)

De Week van de Ideeën die van 12 tot en met 19 april werd gehouden in het kader van de kerntakendiscussie, heeft 273 inzendingen opgeleverd die samen ruim honderd A4-tjes aan suggesties vormen. De gemeente was met dit initiatief gestart nadat de enquête over waar Boxtel wel of niet haar geld aan uit moet geven faliekant was mislukt. De gemeenteraad is tevreden over het aantal reacties en buigt zich de komende dagen over de ingebrachte ideeën van inwoners, ondernemers en organisaties.  

Via Facebook, e-mail en lege pagina’s in de krant kon iedereen zijn of haar ideeën of tips voor de gemeente insturen. Er werden in totaal 111 krantenpagina’s in de bussen bij de verschillende supermarkten en locaties in Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel gedeponeerd. Dat kon anoniem. Via e-mail kwamen 160 reacties binnen op de burelen van de Boxtelse ambtenaren. De Facebookpagina die de gemeente had opgetuigd kreeg slechts twee inzendingen te verwerken.

Het aantal suggesties uit de afgelopen week is weliswaar minder hoog dan het aantal deelnemers aan de enquête (353), maar de periode om in te sturen was dan ook minder lang dan het invullen van de vragenlijsten. De Week van de Ideeën werd in het leven geroepen om de drempel om tips met de gemeente te delen te verlagen omdat de enquête het voor veel mensen lastig maakte om deze geheel te doorlopen. Naast een omslachtige inlogprocedure vond het merendeel van de deelnemers de vragen ook suggestief. Door inwoners, ondernemers en organisaties zelf ideeën op te laten schrijven, hoopte de gemeenteraad een breder beeld te krijgen van wat er in de gemeenschap speelt. 

BESLUIT

Volgende week start de gemeenteraad met het inhoudelijke proces van de kerntakendiscussie. Tijdens een informele besloten bijeenkomst wordt duidelijk hoe de raad de gemeente Boxtel over tien à twintig jaar ziet en welke identiteit zij dan heeft. Hiervoor worden zowel de resultaten uit de enquête als de ideeënlijsten gebruikt. Daarnaast is aan elke fractie gevraagd om aan te geven welke zaken zij belangrijk vinden en wat nader onderzocht moet worden door het college van B en W.

Het doel is uiteindelijk om te komen tot verschillende scenario’s die woensdag 30 juni tijdens een openbare gespreksavond worden gepresenteerd. Op dat moment is het ook mogelijk om vragen te stellen. Dinsdag 20 juli beslissen de raadsleden welke richting Boxtel op moet gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
Het kleinschalige popfestival Boer zoekt Band beleefde vorig jaar haar laatste editie vanwege het sluiten van café D'n Boer aan de Corpus. Komend weekend debuteert de opvolger ervan op de Markt: Boxtel on Stage.
Nieuw event Boxtel on Stage debuteert: 'We brengen reuring naar de Markt' Cultuur 5 uur geleden
Logo
Yvonne van den Biggelaar en haar man Marc worden in winkelcentrum Oosterhof overburen van elkaar. Yvonne gaat er namelijk de Primera runnen die woensdag 15 mei de deuren opent. Zij blijft op de achtergrond ook een dag in de week actief voor DA Drogisterij & Parfumerie Van den Biggelaar.
'Primera maakt aanbod Oosterhof nog completer' Zakelijk 7 uur geleden
Het gilde uit Gemonde bracht dinsdagavond een vendelgroet aan de nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel Eiko Smid.
Nieuwe burgemeester Eiko Smid wil inwoners van gemeente Sint-Michielsgestel leren kennen Politiek 8 uur geleden
Organiste Gonny van der Maten
Organist combineert polyfonie met romantische muziek Cultuur 9 uur geleden
Ateliermiddag basisschool De Beemden.
Ateliermiddag bij De Beemden groot succes Cultuur 10 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Film Bloedverwanten op herhaling in Muziekhuis Cultuur 12 uur geleden
Logo
Artist impression van het gebouw met boven- en benedenwoningen.
Nieuwbouwproject in Liempde: schop mag in de grond Bouwen en wonen 7 mei, 16:35
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde Cultuur 7 mei, 16:00