Afbeelding
Foto: Henk van Weert

Bodemsanering bouwplan ‘Hobbendonk’ is afgerond

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Boxtel Oost (c) Woningbouw

Naast het nieuwe natuurontwikkelingsgebied van stichting Dommelbimd worden komende jaren bouwplannen gerealiseerd onder de naam Hobbendonk. Volgens projectontwikkelaar Roland van Heeswijk van het Schijndelse bedrijf IMvest is de grondsanering van het terrein waar voorheen wasserij Giesbers en later Joris Meubelen was gevestigd inmiddels afgerond.

De meetresultaten van de bodemsanering op het bouwterrein zijn akkoord bevonden, meldde Van Heeswijk gisteren desgevraagd. Dit betekent dat de aanvraag voor de omgevingsvergunning kan worden ingediend bij de gemeente Boxtel. De twintig nieuwbouwhuizen achter het monumentale bedrijfspand gaat IMvest niet zelf realiseren. ,,Dat gebeurt door een lokaal bekende aannemer waarmee ik onlangs overeenstemming heb bereikt. Binnenkort zal duidelijk worden wie dat is. De verwachting is dat in april of mei volgend jaar met de verkoop kan worden gestart”, als Van Heeswijk. Het nieuwbouwplan omvat geschakelde rij-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen.

RESTAURATIE WASSERIJ

IMvest blijft zelf eigenaar van de voormalige stoomwasserij, de latere meubelzaak Joris. De witte monumentale villa aan de Eindhovenseweg 12, het enige restant van het in het laatste kwart van de 19e eeuw opgetrokken bedrijfscomplex, wordt verdeeld in twee zogeheten ‘parkresidenties’. Naast de wasserij staat een woning (huisnummer 10) die dateert uit de jaren 1850-1875 en na restauratie opnieuw een woonbestemming krijgt. Het pand deed vroeger onder meer dienst als café.

Blik in oostelijke richting op de meanderende Dommel. Het witte gebouw links is het voormalige Joris Meubelen, Het groene gebied rechts daarvan is aangekocht door stichting Dommelbimd. (Foto: Albert Stolwijk).
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 28 minuten geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 2 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 3 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 5 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 6 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 7 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 22 uur geleden